|

Daniel Zdrânc, consilier județean PSD: Alba primește 137 milioane de euro pentru apă potabilă și canalizare

daniel zdrancLa sfârșitul lunii august a fost semnat un proiect major pentru județul Alba, cu finanțare europeană pentru extinderea și modernizarea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă din 24 de orașe și comune. Contractul de finanțare a fost semnat, de reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene (MFE) și vizează execuția de lucrări specifice în orașele Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Ocna Mureș, Teiuș și Zlatna, precum și în mai multe localități din comunele Arieșeni, Bistra, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Galda de Jos, Ighiu, Lopadea Nouă, Lupșa, Mihalt, Miraslău, Roșia Montană, Sâncel, Sântimbru, Sohodol și Unirea.

Lucrările includ construirea a două stații de epurare a apelor uzate și a altor unități de tratare a apei, reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 6,2 km și extinderea cu 87,4 km a acesteia, reabilitarea vechilor aducțiuni pe o lungime de 94,4 km și realizarea unora noi cu o lungime de 21 km, modernizarea rețelei de apă potabilă pe 3,5 km si extinderea cu 53 km a acesteia.

Pe scurt la finalizarea proiectului vom avea în județ suplimentar față de rețelele existente:

 • două stații noi de epurare a apelor uzate;
 • două stații noi de tratare a apei;
 • reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 6,2 km;
 • 87,4 km rețea de canalizare nouă;
 • reabilitarea vechilor aducțiuni pe o lungime de 94,4 km;
 • aducțiuni noi pe o lungime de 21 km;
 • reabilitarea vechii rețele de apă potabilă pe 3,5 km;
 • 53 km rețea nouă de distribuție a apei potabile.

În urma eforturilor pentru realizarea, promovarea și susținerea proiectelor locale a echipei de parlamentari și a grupului de consilieri județeni PSD, în acest an Județul Alba a benficiat de cele mai mari alocări bugetare din ultimii 10-15 ani, atât de la bugetul de stat prin programul PNDL2, sau pentru obiectivele de investiții cu ocazia Centenarului, dar și prin finanțare europeană a unor proiecte importante de infrastructură și nu numai.

Toate acestea vin să confirme că județul nostru are un potențial uriaș de dezvoltare și ca redevenit important pentru autoritățile de la București!

Daniel Zdrânc, consilier județean PSD

URL scurt: http://alba24.ro/?p=597227avatar Publicat de pe 21 septembrie 2017 şi actualizat pe 21 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Daniel Zdrânc, consilier județean PSD: Alba primește 137 milioane de euro pentru apă potabilă și canalizare”

 1. Cu ce eforturi? Platim apa mai mult decat gaz si en electrica.Tot platim investitii, au fost proiecte si in alti ani si tot noi am suportat costurile, iar socetatea de apa din profituri a marit salariile. Nu am auzit scumpiri de alte utilitati pt ca fac investitii si modernizari de retele. Credem ca este o increngatura de interese acolo.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
 • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
 • Maria: În PSD.
 • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
 • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI