Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Daniel Zdrânc: Economia României a crescut în primul trimestru din 2017 cu 5,7%, peste estimări

Publicat

daniel zdrancPIB-ul României a crescut cu 5,7% în trimestrul I 2017 faţă de acelaşi trimestru din 2016, potrivit Institutului Naţional de Statistică, fiind cea mai mare creştere a PIB-ului din Uniunea Europeană. Aceste date arată o accelerare a creşterii economice în România, care se datorează măsurilor luate de Guvernul Grindeanu.

Economia a primit mai mulţi stimuli din partea Guvernului, în primul rând majorarea semnificativă a salariilor bugetarilor şi a salariului minim pe economie. De asemenea, s-a redus taxa pe valoarea adăugată (TVA) la alimente de la 24% la 9% de la 1 iunie 2015, măsură care a stimulat puternic vânzările de bunuri alimentare, iar cota generală a TVA a fost redusă de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, şi la 19%, de la 1 ianuarie 2017.

Dar cel mai important e că această creştere se simte efectiv în buzunarul românilor, care au beneficiat în acest trimestru de majorări salariale şi de reduceri de taxe, măsuri puse în practică de Guvernul condus de Sorin Grindeanu, conform Programului de Guvernare PSD.

Daniel Zdrânc

Consilier judeţean PSD

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax