Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Data4Action”: ALEA participă la un proiect pentru crearea unor centre de date energetice. Unul dintre acestea va fi înfiinţat în Regiunea Centru

Publicat

Agenția Locală a Energiei Alba a prezentat, joi, proiectul „Data4Action”, care se derulează cu parteneri din 11 ţări europene şi este coordonat de o agenţie regională pentru energie din Franţa. Scopul principal al proiectului este de creare a unor observatoare energetice care asigură facilitarea accesului la datele de energie la nivel local sau regional. Astfel sunt susținute autoritățile locale semnatare ale Convenției Primarilor în realizarea inventarelor de consumuri energetice și de emisii de gaze cu efect de seră. În cadrul proiectului sunt implicate şi Consiliului Județean Alba și ADR Centru, singurii coordonatori teritoriali ai Convenției Primarilor din România.

Acest proiect vizează autorități publice locale sau agenții de energie, furnizori de date energetice; în România vor fi vizate în primul rând autoritățile semnatare ale Convenției Primarilor (25 în Regiunea Centru) precum și furnizori de energie (Electrica, EON), operatori de transport, agenții de mediu.

„Data4Action” va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni și se dorește crearea și dezvoltarea a 12 centre regionale de date energetice, câte unul în fiecare țară participantă. Scopul centrelor este de a oferi asistență autorităților publice-semnatare CoM și le vor susține în colectarea, procesarea datelor de consumuri energetice/emisii aferente, necesare PAED-urilor acestora.

În România prin acest proiect se propune organizarea primului observator energetic regional în Regiunea Centru: bază de date anuală de consumuri energetice / emisii aferente, necesare autorităților locale semnatare ale Convenției Primarilor pentru realizarea inventarelor de consumuri / emisii care fundamentează PAED-urile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax