Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Datele despre veniturile solicitanţilor de credite nu mai sunt trimise de ANAF, direct băncilor. Sistemul nu este disponibil, temporar

Publicat

bani la banca Datele despre veniturile românilor care vor credite de la bănci nu mai sunt transmise de către ANAF, direct instituţiilor bancare. Sistemul de raportare directă nu este disponibil temporar. Astfel, acordarea creditelor este întârziată cu câteva zile.

Solicitanţii de împrumuturi trebuie să aducă adeverinţe de la angajatori.

„De aproximativ un an jumătate, doi ani de zile băncile au trecut pe verificarea veniturilor prin raportul de la ANAF renunţând încet, încet la documentaţia suplimentară tip adeverinţă de venit, contract de muncă, raport Revisal”, spune Dragoş Nechifor, broker de credite, citat de digi24.ro.

În schimb, oficialii Agenției Naționale de Administrare Fiscală spun că de la începutul săptămânii se desfăşoară lucrări de mentenanță la nivelul sistemului informatic al Fiscului. Aceste lucrări vor fi finalizate în cel mai scurt timp posibil. În ceea ce privește raportarea către bănci a veniturilor persoanelor care solicită credite vor fi aplicate prevederile legale referitoare la eliberarea adeverințelor de venit la solicitarea beneficiarului sau a instituțiilor bancare.

Pentru potenţialii clienţi, acest lucru înseamnă o întârziere în aprobarea împrumuturilor.

„Durata de analiză pe baza de raport ANAF durează între 1 şi trei zile, în acest moment dacă luăm în calcul faptul că se va dori aducerea de adeverinţă de salariu şi documente suplimentare, aceste documente clientul le poate obţine în câteva zile de la angajator, plus o analiză mai de durată a băncii, avem o întârziere în analiză de aproape o săptămână”, precizează Nechifor.

sursa: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax