Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De 1 mai, peste 180 de polițiști din Alba vor fi la datorie. Recomandările IPJ pentru prevenirea incidentelor în această perioadă

Publicat

masina politie autostrada Poliţiştii din Alba vor fi la datorie în minivacanţa de 1 Mai. Aceştia vor acţiona zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În perioada 30 aprilie – 3 mai, peste 180 de poliţiştii din judeţul Alba vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii şi a Zilei Intenţionale a Tineretului şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement, zone turistice sau trasee montane, etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri. Poliţiştii vor fi prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite, iar împreună cu jandarmii vor menţine ordinea şi siguranţa publică şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor negative.

Totodată, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţ, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

13 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Pentru protejarea bunurilor, poliţiştii vă recomandă:

– Nu lăsaţi portmoneul sau alte bunuri de valoare la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor;

– Nu lăsaţi uşa neasigurată, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu;

– Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele;

– Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor sau accidentelor:

– Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă!

– Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase;

– Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă lăsați antrenaţi în dispute sau altercaţii;

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;

– În condiţii de trafic aglomerat, manifestaţi atenţie mărită la efectuarea depăşirilor;

– Nu urcaţi la volan, după ce aţi consumat băuturi alcoolice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. AD

    vineri, 01.05.2015 at 07:49

    Vor fi la datorie cu radarele? Adica la ciupit. Pentru a ne proteja ar trebui sa stea in afara localitatilor unde circula animalul cu TDI cu 170 la ora si unde au loc 99% din accidentele mortale….nu vis a vis de Petrom la cerseala la 62 la ora……sau sa decolmateze parcarea de la kauf…nu sa stea la profi sa-i intepe pe cei care ies stanga peste linie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax