Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Târgul „APULUM AGRARIA” la Alba Iulia. Bunătăţi ca la mama acasă, demonstraţii culinare, de călărie şi Parada Toamnei

Publicat

Seminar bovine si targul Agraria  646În acest weekend, albaiulienii sunt așteptați la cea de-a XXIII-a ediție a Târgului ”Apulum Agraria”. Bogăţiile toamnei vor fi expuse din nou în Piața Pascu din Alba Iulia, iar vizitatorii vor avea la dispoziţie, pe lângă produsele culinare tradiționale și ecologice expuse de către fermieri și producători agricoli din județul Alba, şi de spectacole, demonstraţii de călărie, concursuri cu premii, degustări de vinuri şi ateliere de bucătărie.

Evenimentul are ca scop promovarea agriculturii judeţului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din judeţ şi a produselor agricole ale acestora, în cadrul târgului fiind organizate expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe, material săditor şi produse fitosanitare, expoziţii de animale, pasări şi animale mici, expoziţii de unelte, utilaje şi echipamente agricole.

La ediţia din acest an, potrivit organizatorilor, nu va lipsi „Parada Toamnei„, un lung alai alcătuit din reprezentanți ai Școlilor de dans „Life is Dance” și „Chirilă”, majoretele de la „Gimn Star” Blaj și „Arieșul Ritmic” din Câmpeni, Clubul de dans sportiv „Dance to Sunrise”, Fanfara de copii din Petrești, Fanfara Județului Alba.

În premieră, se va organiza concursul „Plăcinta Toamnei”, care se adresează atât expozanților și mai ales vizitatorilor, doritorii fiind așteptați să prepare o plăcintă pe care să o prezinte la concurs. Concursul stimulează creativitatea, ingeniozitatea și măiestria culinară a bucătarilor care au la dispoziție bogăția de fructe și legume de sezon.

Tot în cadrul târgului vor fi premiate bicicletele participante la concursul „Toamna pe 2 roți”, dedicat exclusiv vizitatorilor.

De asemenea, vor fi prezentate demonstrații de călărie acrobată (voltijă) susținute de Asociația Hip-Tep din Aiud și Centrul de Călărie Aladin din Benic. Centrul de Călărie Aladin va asigura și plimbări călare copii-adulți în zona expozițională Apulum Agraria.

Nu va lipsi nici „Mâncarea povestită” – vedeta demonstrațiilor culinare; Elena Stănuș din Pian și Mărioara Cândea din Loman.

La categoria ”Sănătate la pahar” este încadrat siropul de cătină a lui Petru Simule din Sălaj, iar cei care vor face o plimbare până în Piața Pascu vor avea parte de o prezentare inedită oferită de firma de exercițiu a Colegiului ”Dionisie Pop Marțian”.

Grupul „Skepsis” va încerca să coloreze și să înveselească atmosfera târgoveților prezentând un spectacol de stradă special conceput pentru eveniment, atractiv, bazat pe adaptarea unei farse medievale anonime din secolul XV, în care se ironizează relațiile sociale superficiale dintre oameni, autoritatea în societate, dar și in familie.

Pe lângă toate acestea, albaiulienii se vor putea debarasa de toate deșeurile electrice și electronice la Punctul de Colectare DEEE-uri, organizat în cadrul Târgului „Apulum Agraria”. La acest punct de colectare se poate duce orice aparat electronic, respectiv fier de călcat, aspirator, monitor, televizor, radio, scule electrice, aparate de bucătărie etc. Aparatele electrice mari (combine, vitrine, lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, mașini de spălat rufe și vase sau aparate de aer condiționat) vor fi ridicate gratuit de către echipa RoRec direct de la domiciliul cetățenilor. Serviciul local de colectare DEEE de la domiciliu este pus în sprijinul comunitătii și oferit cu titlu gratuit atât cetățenilor, cât și instituțiilor și agenților economici.

PROGRAMUL „Apulum Agraria”, a XXIII-a ediție:

Vineri, 19 septembrie
Ora 10.00 – Deschiderea oficială
Ora 11.00 – Demonstrații de sculptură legume & fructe
Ora 12.00 – Cea mai frumoasă sperietoare de ciori – concurs pentru expozanți

Sâmbătă, 20 septembrie
Ora 9.30 – Parada Toamnei – Fanfară, majorete, biciclete decorate
Ora 10.30 – Toamna pe 2 roți – concurs pentru vizitatori
Ora 11.00 – Demonstrație ecvestră – Asociația de călărie terapeutică Hip – Tep Aiud
Ora 12.00 – Premierea expozanților
Ora 13.00 – Demonstrație culinară
Ora 16.00 – Demonstrație Copoi Ardelenesc
Ora 17.00 – Spectacol de teatru Commedia dell’ arte – Trupa Skepsis

Duminică, 21 septembrie
Ora 10.00 – Spectacol – Fanfara de copii din Petrești
Ora 11.00 – Plăcinta Toamnei – concurs pentru expozanți și vizitatori
Ora 11.30 – Gimnastică pe cal
Degustare de vinuri – permanent

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax