Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ce s-au abținut liberalii la vot la proiectul de împăcare a părților din dosarul finanțărilor de la FC Unirea. Pleșa: „Mi s-a părut foarte riscant”

Publicat

În conferința de presă de marți a PNL Alba Iulia, consilierul local liberal Gabriel Pleșa a ținut să explice de ce, în ședința de vineri a Consiliului Local, a cerut amânarea proiectului de hotărâre ce viza împăcarea părților în dosarul finanțărilor ilegale de la clubul sportiv FC Unirea, iar consilierii liberali s-au abținut de la votul pe articole, ce se referea la împăcarea cu fiecare dintre cei 5 inculpați. Motivul pe care l-a menționat Pleșa a fost că „i s-a părut foarte riscant” să voteze un proiect de împăcare și de stingere a acțiunii penale, întrucât Consiliul Local Alba Iulia nu s-a constituit parte civilă în dosar.

„Eu am făcut o cerere de amânare pentru faptul că Consiliul Județean este constituit parte civilă și nu au votat o asemenea cerere de împăcare și de stingere a acțiunii penale. Până nu face acest lucru Consiliul Județean, care de prima dată s-a constituit parte civilă în proces, nu putem face acest lucru pentru că riscăm să continue procesul, o instanță să dea o sentință în favoarea procurorilor și se va pune întrebarea de ce noi nu ne-am constituit parte civilă și ne-am împăcat și cine va plăti pagubele hotărâte de instanță. Mi s-a părut foarte riscant. Le-am cerut colegilor să amânăm acest proiect până la ședința de Consiliu Județean în care se va hotărî împăcarea părților”, a explicat Pleșa.

Riscul de care se tem liberalii este că procesul nu se va termina și că ar putea fi trași la răspundere despre deciziile luate.

„Personal consider că toți cei 5 sunt nevinovați, dar nu puteam risca împăcarea înainte de a vedea ce fac cei de la Consiliul Județean. Noi nu am votat împotriva procedurii de împăcare, prevăzută de noul Cod Penal, ci doar vream să ne asigurăm că procesul penal se va stinge aici. Nu aveam aceste asigurări. Consiliul Județean a cerut o expertiză va lua o decizie după ce va avea această expertiză”.

Inculpaţi în acest dosar sunt viceprimarul Paul Voicu, preşedintele clubului FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmeş, vicepreşedinţii Mihai Bărdaş (fost consilier local), respectiv Oliviu Feneşan şi fostul preşedinte executiv al clubului Nicolae Lupu. Acuzaţia principală adusă acestora este aceea de înşelăciune.

Citiți și: Dosarul finanţărilor de la FC Unirea: Tribunalul Alba a dat termen pentru împăcarea părţilor. Inculpaţii pot scăpa de răspunderea penală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax