Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De JOI: Primăria Alba Iulia activează TREI puncte fixe tip RADAR, de măsurare a vitezei pe drumuri din oraş. LOCAŢIILE

Publicat

poza Incepând de joi, 17 martie, Primăria Alba Iulia va activa trei dispozitive de măsurare a vitezei de tip radar. Acestea sunt amplasate pe străzi principale la ieşirea din oraş spre Cluj, respectiv la intrare dinspre Miceşti – Munţii Apuseni şi dinspre Sebeş. Administraţia locală a dat 6300 de euro pentru achiziţionarea acestor dispozitive. Preţul pe bucată este de aproximativ 2100 euro, faţă de 3500 euro, cel de pornire al procedurii de negociere. Tehnica a fost cumpărată pentru implementarea unui studiu privind traficul rutier.

Tehnica este montată în trei puncte din oraș, pe diverse axe de circulație: Alexandru Ioan Cuza pe direcția de ieșire spre Cluj-Napoca; strada Regimentul 5 Vânători, pe direcția de intrare în oraş (Partoș); Calea Moților – strada Zlatnei, pe sensul de intrare în oraș Miceşti-Alba Iulia.

Acest tip de instrumente măsoara viteza continuu, furnizând participanților la trafic informații în timp real, cu privire la modul în care se încadrează în limitările de viteză existente.

Poza2 De asemenea, în situația în care viteza legală este depășită, este semnalat acest fapt printr-o paletă de culori. Dispozitivele au capacitatea de stocare a informațiilor afișate, pentru întocmirea unor situații statistice cu privire la valorile de trafic, dar și referitoare la cazurile de depășire a limitărilor de viteză.

Acest serviciu vine în sprijinul conducătorilor auto, atenționându-i că pot aborda o conduită preventivă, ceea ce i-ar expune riscului unor accidente sau sancțiuni, potrivit Primăriei.

„Aceste dispozitive nu sunt pentru a ne testa caii putere, ci puterea de conduce responsabil. Tocmai din acest motiv vom continua să avertizăm, să creștem gradul de siguranță în trafic prin orice mijloace, indiferent de locul în care sunt plasate. Vom intensifica în acest an signalistica rutieră, adică exact ceea ce ne dă șansa să observăm și să evităm neplăceri, uneori cu consecințe tragice. Avem drumuri bune în oraș, e timpul ne preocupe mai mult siguranța celor care le folosesc”, a transmis primarul Mircea Hava.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Rus Alin

    miercuri, 16.03.2016 at 16:00

    Hava era sub influenta substantelor cand a spus ca avem drumuri bune in oras? Oras cu pretentii europene cum e Alba Iulia care sa fie mai prost gestionat din punct de vedere al traficului, parcarilor si a calitatii drumurilor nu exista.

  2. raul

    miercuri, 16.03.2016 at 16:30

    In loc sa gasim o modalitate de fluidizare a traficului dimineata intre Micesti si Alba Iulia, punem dispozitive de masurare a vitezei.
    Asta da solutie.
    Multumim.

    • mihai

      miercuri, 16.03.2016 at 18:48

      Raul..fluidizarea traficului inseamna sa circule toti constant si sa respecte regulile ..nu are nici o treaba cu panoul de masurare al vitezei care este doar un panou de avertizare, nu te blitzuie nimeni…problema este cat de eficient o sa fie pt ca tine tot de bunul simt al fiecaruia..dar daca nu incerci nu poti spune ca nu e bun….sunt ele fixe dar se pot muta si in alta locatie..

      • raul

        joi, 17.03.2016 at 08:28

        Mihai.. asa si acum daca s-a pus acel aparat care iti arata vitexa de deplasare, intre orele 7.30 si 8.30 ,dimineata, pe sensul de mers Micesti -Alba Iulia o sa se circule mai bine ? nu o sa fie cozi ?
        Asa ca ma intreb cu ce ne ajuta pe noi umilii conducatori auto acel aparat daca tot cu 10 km/h merg ?
        Suntem ca cei de la sate care nu au apa curenta, canalizare si asfalt dar au proiecte pentru internet wireles .

  3. Marian

    miercuri, 16.03.2016 at 17:42

    „pot abandona o conduită preventivă”

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 16.03.2016 at 23:10

      @Marian, multumim.

  4. mddda

    miercuri, 16.03.2016 at 20:35

    Asa si …. Atata timp nu ne vine amenda de circulatie pentru viteza, nu ii vad rostul . Daca vreau sa stiu cu ce viteza circul ma uit la ceasul cu viteza de la masina. Cu banii aceea facea altceva util. Niste bani care trebuiau justificati. Asa ca le-ati luat degeaba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax