Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 ianuarie, facturile la energie electrică vor fi mai mici. Cu cât scade preţul pentru curent

Publicat

bec Din ianuarie 2017, factura la energie electrică ar putea scădea cu peste 6%, în contextul în care ANRE a decis reducerea tarifelor de distribuţie, se reduce cotei de TVA şi se elimină taxa pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal.

Factura la energie electrică ar putea scădea cu aproximativ 6%, din 1 ianuarie 2017, odată cu decizia ANRE de reducere a tarifelor de distribuţie, la care se adaugă impactul reducerii cotei de TVA şi eliminarea taxei pe stâlp, prevederi aprobate prin Codul fiscal, potrivit Capital.ro.

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) a decis, săptămâna trecută, ajustarea tarifelor de distribuţie aplicate anul viitor de cele opt firme de distribuţie cu scăderi cuprinse între 3,8% şi 9,4%, măsură care va conduce la o diminuare a facturii energiei electrice plătite de populaţie cu aproximativ 1,9%-2%.

Decizia a fost determinată pe analiza investiţiilor realizate în acest an şi cele pentru 2017, prin care companiile îşi fundamentează preţurile practicate.

În al doilea rând, scăderea generalizată a cotei TVA de la 20% la 19% antrenează o scădere corespunzătoare de aproape un procent în preţul final. În al treilea rând, de la 1 ianuarie, „taxa pe stâlp“ – pe care o plătesc producătorii, distribuitorii şi transportatorul – dispare.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax