Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la 1 mai, cardul de sănătate OBLIGATORIU pentru pacienţii care se prezintă la Spitalul Judeţean Alba şi în ambulatoriu. RECOMANDĂRI

Publicat

IMG_8032 Conducerea Spitalului Judeţean Alba a transmis că de luni, pacienţii care vor veni la unitatea medicală din oraş trebuie să deţină asupra lor cardul de sănătate.

Potrivit managerului spitalului, Nicoleta Coşarcă cei care nu şi-au activat cardul de sănătate la medicul de familie o vor putea face şi în incinta unităţii medicale, la un ghişeu special pentru această procedură. În momentul în care vor fi internaţi sau se prezintă la ambulatoriu pentru consultaţii, în ambele cazuri cu bilet de trimitere, trebuie să deţină asupra lor cardul de sănătate.

De la 1 mai, pacienţii trebuie să se „înarmeze” cu răbdare şi bineînţeles cardul de sănătate. Conducerea Spitalului Judeţean Alba a anunţat că, după această dată, oamenii trebuie să se prezinte cu cardul de sănătate, dar şi cu bilet de trimitere, în trei cazuri:

1. La internare

2. În ambulatoriu

3. La recoltare de analize şi investigaţii paraclinice la radiologie (CT, RMN)

conducere spital alba iulia Nicoleta Coşarcă a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în incinta Spitalului Judeţean Alba şi ambulatoriu, o persoană va fi la dispoziţia pacienţilor pentru a activa cardul de sănătate, în cazul în care nu s-a realizat această procedură la medicul de familie.

În cazul pacienţilor care nu au card de sănătate sau au refuzat să îl primească, aceştia trebuie să se prezinte la spital cu o adeverinţă de la Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

„Pentru pacienţii care sunt internaţi în spital şi vor fi externaţi după 1 mai, apelăm la aparţinătorii acestora să le aducă cardurile de sănătate sau adeverinţa de la CAS Alba. De la 1 mai, cel mai important element pentru cei care vor veni la spital va fi cardul de sănătate, chiar dacă nu este activat”, a mai adăugat mangerul spitalului, Nicoleta Coşarcă.

Cei care şi-au pierdut cardul de sănătate trebuie să îl declare pierdut în Monitorul Oficial, apoi să se prezinte la Casa de Asigurări de Sănătate pentru solicitatea unui alt card. De această dată, solicitantul va trebui să plătească o taxă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax