Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 1 mai, taxă specială de gunoi pentru locuitorii din Alba Iulia care nu au contract cu operatorul de salubrizare. Cât vor avea de plătit

Publicat

pubele polaris

pubele deseuri polaris gunoi Primăria Municipiului Alba Iulia pregăteşte taxă specială de salubrizare pentru persoanele fizice şi firmele care nu au încheiat contract cu operatorul Polaris. În cazul persoanelor fizice fără contract de salubrizare, taxa este de 20 de lei / persoană / lună, iar pentru firme, de 200 lei /mc. Această taxă va intra în vigoare de la 1 mai, dacă va fi aprobată în Consiliul Local. Până atunci, proiectul este în dezbatere publică.

În vederea asigurării salubrizării municipiului Alba Iulia la un nivel cât mai performant, pentru asigurarea protecției mediului și a sănătății populației, conform prevederilor legale, operatorii serviciilor publice de salubritate au obligația să asigure colectarea, transportul și depozitarea în vederea eliminării deșeurilor municipale nepericuloase provenite de la toți producătorii de deșeuri, persoane fizice și persoane juridice din municipiul Alba Iulia.

Pentru acoperirea costurilor efectuate prin prestarea serviciilor de către operator la utilizatorii fără contract se impune constituirea unei taxe de salubritate în cazul prestațiilor de care beneficiază individual utilizatorii fără contract din municipiul Alba Iulia.

Beneficiarii serviciului public de salubrizare pentru care se instituie taxa specială de salubrizare sunt: persoanele fizice și juridice care nu au încheiat contract de prestări servicii cu operatorul serviciilor publice din municipiul Alba Iulia, inclusiv persoanele fizice și juridice ale căror contracte au fost denunțate în mod unilateral conform prevederilor legale, de către operatorul de servicii publice de salubrizare.

Potrivit proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice, pentru stimularea utilizatorilor beneficiari ai serviciului de salubrizare care nu au încheiat contract de salubrizare, de a încheia contracte cu operatorul, s-a propus o creștere de 33 – 35% față de prețurile prestațiilor aprobate și aplicate utilizatorilor care au contract direct cu operatorul.

Astfel, începând cu data de 1 mai, se instituie, pe raza administrativ-teritorială a municipiului Alba Iulia, taxa specială de salubrizare aplicată pentru prestațiile de care beneficiază individual utilizatorii serviciului public de salubrizare, fără contract de prestări servicii de salubrizare încheiat cu operatorul acestor servicii publice.

Cuantumul taxei speciale de salubrizare în cazul persoanelor fizice fără contract de salubrizare este de 20 de lei / persoană / lună. Taxa specială se calculează pentru fiecare persoană care locuiește cel puțin o lună calendaristică în imobil / apartament.

În cazul persoanelor juridice și persoanelor fizice autorizate sau asimilate acestora, fără contract de salubrizare, cuantumul taxei speciale de salubrizare este de 200 de lei / mc. Suma totală de plată pe lună se calculează înmulțind taxa specială lei / mc cu nr. de mc / lună de deșeuri ridicate și transportate de operator.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea modului de stabilire și aplicare a taxei speciale de salubrizare în oraș se supune dezbaterii publice în perioada 17 martie — 16 aprilie și poate fi consultat la sediul Primariei municipiului Alba Iulia, strada Calea Moților, nr 5A, iar propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare, pot fi depuse la registratura Primăriei municipiului Alba Iulia, camera 8.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Nicu

    marți, 28.03.2017 at 22:58

    Cei care practica compostarea in gospodarii si duc materialele reciclabile la centre de reciclare vor fii scutiti de la plata acestei taxe? Altfel dupa cum o vad eu aceasta taxa ar incalca Legea 211/2011 privind regimul deseurilor, Art. 31 (1) Autoritatile administratiei publice locale, potrivit prevederilor art. 4 alin. (1)-(3) si art. 20, au
    urmatoarele responsabilitati: d) sa incurajeze compostarea individuala in gospodarii.

  2. Ion

    miercuri, 29.03.2017 at 11:10

    Ianuarie 39 lei. Februarie 56 lei. Martie 73 lei..Ori ei sunt batuti in cap ori noi ca ii lasam sa isi bata joc de buzunarul nostru. Firma ce avea contract inaintea astora oare nu a umplut suficient buzunarul domnului primar ? Jeguri…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax