Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la 14 materii, elevii din clasele XI-XII vor avea doar opt sau nouă. Precizări de la ministrul Educaţiei

Publicat

elevi

carti Pentru ca elevii să se poată pregăti pentru bacalaureat, numărul de discipline la clasele a XI-a şi a XII-a va fi micşorat de la 14 la „opt-nouă”, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

„Foarte mulţi profesori ne-au cerut, mai ales la liceu, ca atunci când vor fi aprobate noile programe-cadru, numărul de discipline să scadă spre opt-nouă, adică de la 14 materii. Trebuie să îi dai timp să se pregătească. Mergeţi pe pagina de internet a liceelor din străinătate şi veţi vedea că programa noastră este foarte încărcată”, a spus Pricopie.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, anunţase această intenţie, încă de săptămâna trecută.

Pentru a reduce numărul de materii predate la clasele a XI-a şi a XII-a sunt necesari, în opinia lui, trei-patru ani.

„Aş vrea să reuşim să facem acest lucru ca în clasa a XI-a şi a XII-a elevii să ai aibă un număr mai mic de materii şi să opteze în funcţie de interesul lor pentru un domeniu sau altul. Este un proces complicat, pentru că asta înseamnă o reformă structurală a programelor şcolare, dar o vom face. Pentru un astfel demers, ai nevoie de trei-patru ani. (… ) Trebuie reaşezate disciplinele. În anul în care există examene importante, gradul de încărcare al elevului ar trebui să fie mai mic”, a declarat Pricopie, care a adăugat că „într-un stat normal, aşa se întâmplă”.

Potrivit lui Pricopie, prin această măsură se va da posibilitatea elevilor să se concentreze, cu prioritate, pe materiile pentru examene. „Dacă la clasa a VIII-a, ai cărei elevi dau evaluarea, sunt două probe, trei cu cea pentru minorităţi, la bacalaureat numărul de probe este mult mai mare, pentru că avem şi probele eliminatorii”, a mai spus Pricopie.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax