Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la nuntă, la spital. Zeci de persoane, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la o petrecere dintr-un local de lângă Alba Iulia

Publicat

Peste 30 de persoane din judeţul Alba au ajuns la spital în acest weekend, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la o nuntă organizată într-un local lângă Alba Iulia. Acestea au manifestat simptome ale afecţiunii şi s-au prezentat la urgenţe, unii dintre pacienţi fiind ulterior internaţi. Astfel de cazuri au fost semnalate la spitalele din Alba Iulia şi Cugir, dar şi în alte oraşe din judeţ şi din alte judeţe.

Citeşte şi Numărul nuntaşilor din Alba care au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară a crescut la 61. Mirii şi naşa au avut nevoie de îngrijiri

UPDATE: Potrivit unor surse apropiate celor care au participat la nuntă, invitaţii ar fi spus că prăjiturile ar fi fost cauza stării de rău. Alte surse susţin că doi dintre angajaţii laboratorului care a livrat prăjiturile ar fi avut simptome de dizenterie.

O parte dintre cei care au consumat anumite feluri de mâncare (printre care preparate din peşte) au avut greţuri, dureri de cap şi abdominale, febră şi frisoane – toate simptome de enterocolită – şi s-au prezentat la spital. Nunta a avut loc joi seara, la un local lângă Alba Iulia. Petrecerea ar fi fost organizată de un cuplu venit din Spania.

La secţia urgenţe din Alba Iulia s-au prezentat, până sâmbătă seara, aproximativ 30 de persoane cu aceste simptome, fiind consultate şi direcţionate spre secţia de specialitate. La Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia au fost primite 36 de persoane, din care 10 au rămas internate.

Reprezentanţii DSP Alba nu au comunicat nicio dată oficială despre aceste cazuri şi nu au putut fi contactaţi în weekend, pentru declaraţii suplimentare şi informaţii despre numărul bolnavilor internaţi.

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat pentru Alba24.ro că, în urma discuţiilor cu şeful DSP Alba, Horea Timiş, a aflat că au mai fost alte opt cazuri, până sâmbătă dimineaţa, la ora 8.00, înregistrate la Cugir. Însă numărul pacienţilor a crescut pe timpul zilei, peste 10 persoane manifestând simptome de toxiinfecţie alimentară.

La evenimentul de la localul de lângă Alba Iulia, au participat persoane din mai multe judeţe, inclusiv Cluj, Hunedoara şi Timiş.

Cel puţin două cazuri au fost semnalate şi la Aiud, însă nu au fost forme grave ale afecţiunii.

Revenim cu amănunte.

Reamintim că în august anul trecut peste 100 de persoane au fost infestate cu salmonella după ce au participat la o nuntă în Bistra. Printre persoanele intoxicate după ce au consumat alimentele primite la nuntă sau aflat şi peste 20 de minori şi trei gravide.

Citeşte şi CONCLUZIILE ANCHETEI în cazul nunții de la BISTRA: 115 invitați contaminați cu salmonela și amendă de 7.000 lei pentru organizatori

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

27 Comentarii

27 Comentarii

  1. hantz daniel gotze

    sâmbătă, 02.08.2014 at 21:22

    Nunta a avut loc la Restaurantul Astoria.Sa nu va fie rusine sa spuneti asta.

  2. jojo

    sâmbătă, 02.08.2014 at 22:08

    La nunta de la restaurantul Astoria, unde culmea stiti cine era nanasa ? chiar Mirela Petrean, si ea impreuna cu socrii mirele si chiar mai multi nuntasi sunt acum la contagioase. Dai un ban si stai la „relaxare” in contagioase.

  3. s

    sâmbătă, 02.08.2014 at 22:30

    Informare gresita a opiniei publice deoarece sunt pacienti care nu s-au atins de prajituri si tort si ei au fost primii pacienti la urgenta din cugir.

  4. andrei

    duminică, 03.08.2014 at 10:26

    Faimosul Hotel Astoria de 4*

  5. fulg de nea

    duminică, 03.08.2014 at 10:36

    Unde lângă Alba? Pe cine protejați? Măi,măi

    • moderatorul de serviciu

      duminică, 03.08.2014 at 12:15

      @fulg de nea, nu putem indica, deocamdata, locatia pentru ca nimeni de la DSP nu ofera informatiii oficiale. Seful DSP Horea Timis și-a inchis telefonul , iar cei de la spital spun ca informatiile nu le da decat DSP.

      • mia

        luni, 04.08.2014 at 15:08

        Nunta a avut loc la Astoria. Si problema nu a fost de la prajituri. Sotul meu este internat in spital si nu a mancat prajituri. Nunta a avut loc joi inainte sa inceapa postul (pentru cine critica). Simptomele s-au manifestat destul de tarziu, abea de vineri dupa-masa si initial a crezut ca e doar o indigestie. Abea dupa ce a vorbit si cu alti invitati si-au dat seama ca situatia e mai grava. Eu am avut noroc ca nu am putut merge mai ales ca sunt insarcinata dar am mancat din prajiturile primite si nu am nimic. Plus ca am mare incredere in laboratorul care le produce, sunt tot timpul proaspete si tinute in cele mai bune conditii. Medicii cred ca ar putea fi vorba de salmonella sau un stafilococ dupa cum s-au manifestat simptomele.toti se simt mai bine, unii au fost chiar externati.

  6. Cetățean

    duminică, 03.08.2014 at 13:40

    Localul e Astoria

  7. Mariu

    duminică, 03.08.2014 at 15:11

    Din nefericire asta se intampla cand nu suntem crestini, se stie foarte bine ca in posturi nu se fac nunti!

  8. alex

    duminică, 03.08.2014 at 16:18

    Aş vrea să aud despre MĂSURI DURE luate împotriva iresponsabililor care se joacă cu sănătatea populaţiei. 2-3 arestări sau ceva de genul ăsta, pentru început

  9. in atentia DSP si DSV

    luni, 04.08.2014 at 09:24

    La magazinul D**** ( A*****) de pe bd Transilvaniei la fiecare 2-3 zile, la deschidere intre 07-07.30, mezelurile sunt scoase din vitrina frigorifica si sunt spalate cu apa cu detergent pt ca sunt vechi. De altfel toate produsele cumparate de aici au miros de detergent, dovada ca sunt depozitate impropriu. poate OPC, DSP si DSV se autosesizaeza. Si nu e singurul magazin D**** care face la fel.

  10. in atentia DSP si DSV

    luni, 04.08.2014 at 10:23

    De ce cenzurati numele magazinului? Cine va plateste? Cei de la ziarul ****** n-au dat deloc comentariul.

    • moderatorul de serviciu

      luni, 04.08.2014 at 11:12

      @…, daca vrei sa dam numele magazinului scris in comentariul tau in care te ascunzi sub un pseudonim, fa bine si da o declaratie, cu nume prenume CI, in care sa iti asumi ce spui. Asa, fara identitate, poti spune despre oricine, orice.

  11. client

    luni, 04.08.2014 at 10:45

    asa este

  12. Marius

    luni, 04.08.2014 at 13:38

    De ce nu-mi publicați comentariul?

    • moderatorul de serviciu

      luni, 04.08.2014 at 14:54

      @Marius, pentru ca aberezi

      • Marius

        marți, 05.08.2014 at 14:17

        Mai corect ar fi fost să lăsați să se exprime cei care citesc comentariul dacă aberez sau nu.

        • moderatorul de serviciu

          marți, 05.08.2014 at 15:13

          aberezi in ceea ce ne priveste. si daca eu STIU ca nu ai dreptate nu am de ce sa las o aberatie la judecata colectiva.

          • Marius

            marți, 05.08.2014 at 23:52

            Mai uită-te în stânga și în dreapta la ziare colege care au un număr mult mai mare de comentarii. Acestea au priceput că nu au de ce să filtreze comentariile. Apar comentarii pe care chiar nu le-aș putea scrie și sunt reacții la astfel de comentarii. Dacă ar fi comentariul meu de așa natură fi sigur că vor fi reacții care să mă blameze. Libertatea de exprimare este consfințită prin lege. Moderatorule crezi că nu poți respecta legea? Îți dau să citești ceea ce trebuia să știi de la angajare:

            CAPITOLUL II

            Drepturile şi libertăţile fundamentale

            ARTICOLUL 30

            Libertatea de exprimare

            (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
            (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

          • moderatorul de serviciu

            miercuri, 06.08.2014 at 00:35

            @Marius, amesteci merele cu perele. Citeste un pic si in codul penal despre calomnie. si un pic in CPP despre vinovatie si prezumtia de nevinovatie. nu-l faci pe hot pe unul pana nu este dovedit ca este hot. pana atunci este suspect. Ati inteles gresit Constituția. Libertate de exprimare nu inseamna ca poti sa spui tot ce-ti trece prin cap sau ce iti vine la gura. Inseamna in primul rand responsabilitate. Trebuie sa stii si sa iti asumi ce spui. Iar ce se scrie in ziarele alea din stanga si dreapta- cum zici tu- care au dat drumul la comentarii libere nu o sa iti dai seama ca este o mizerie decat atunci cand, poate vei deveni celebru si se va scrie de tine. Și atunci unul care nu te-nghite va scrie, in spatele unui pseudonim, mizerii inventate despre tine sau te va face in toate felurile, fara sa ai vreo sansa sa te aperi. Aaa, da, poti sa spui chestii tari, dar atunci sa iti asumi declaratiile. Sunt X.X cu nr de tel asta , locuiesc la adresa x si declar ca Y a facut si a dres. Asta inseamna responsabilitate si daca o faci, iti garantez eu ca se publica. Pentru ca raspunzi de ceea ce spui sau scrii.

  13. porcu'

    luni, 04.08.2014 at 14:09

    Este o practica normală spălarea mezelurilor. Chiar daca sunt in termenul legal de valabilitate, pe suprafata acestora pot aparea urme albe de la darurile pe care le contin, si care pot da un aspect neplăcut. Fiecare magazin poate sa isi etaleze si sa isi vândă marfa cum poate mai bine. Nu este ceva gresit, se pot spală morcovii de pământ, morcovul ramane tot el.. Dragi reporteri, va mai intreb odata, (*******, Timis se ascunde după un telefon inchis. *********. Dar credeti ca e normal ca un director de DSV sa închidă telefonul intr-o situație de acest gen? Cat de las poti sa fi? Este platit de noi sa ne apere exact de acest gen de probleme.. voi de ce nu interveniti? De ce nu faceti un reportaj despre acest personaj? Vrem sa stim cine este, unde doarme, cate masini are si care e salariul lui? Vrem declaratia lui de avere, vrem firmele la care are actiuni… Vrem sa va implicati! Cum isi poate permite sa închidă telefonul ca un copil?

    • mdda

      miercuri, 06.08.2014 at 10:37

      Ar fi bine sa stim cine este dl Timis, este un personaj Battmen, nimeni nu stie nimic de el, poate este finul cuiva. Trebuie demis din functie nu sa se ascunda dupa deget, nu esti competent acasa sunt alti care asteapta. Poate era omul in concediu in alta tara si nu dorea sa fie deranjat si sa plateasca romingul, la asa problema minora, nu era sa isi strice relaxarea.

      • porkulet

        vineri, 08.08.2014 at 12:41

        Pai sa stea frate in concediu mult si bine, ca daca nu poate el veghea starea de sanatate locala atunci găsim pe altcineva, poate chiar pe cineva cu telefonul deschis cand este nevoie de el si datoria il cauta!

  14. porcu'

    luni, 04.08.2014 at 14:11

    Urme albe de la sarurile pe care mezelurile le contin.

  15. Praf

    marți, 05.08.2014 at 13:20

    Faza tare e ca eu am nunta acolo peste ceva vreme si nu mi se raspunde la telefon 🙂 .
    ori sunt eu mai prostut ori e lipsa de respect….

  16. Marius

    miercuri, 06.08.2014 at 09:57

    Văd că se lungește discuția fără a se ajunge la vreun rezultat. Ce am scris în comentariu am concluzionat din ce e scris în articol și din felul în care e scris. Nu am cum să calomniez pe cineva din moment ce așa reiese din cele scrise de el. Comentariul a fost făcut într-o manieră prietenească-comică pentru a sublinia ce reiese din ceea ce am citit. Am greșit cu ceva? Ce am înțeles eu la fel înțeleg și alții, doar că nu au lăsat comentarii. Pot eu fi făcut vinovat că așa se înțelege din articol?

  17. mdda

    miercuri, 06.08.2014 at 10:32

    Poate va trebui sa iti anulezi nunta, daca te trateaza asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax