Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De la primul fulg de zăpadă, polițiștii verifică echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă. Află care sunt sancțiunile

Publicat

cauciucuri iarna

De miercuri, meteorologii ne avertizează că iarna își arată colții, iar unul dintre acești colți îi vizează direct pe șoferi. Până acum a fost cum a fost, dar deja, de la primul fulg de zăpadă, aceștia trebuie să își echipeze mașinile corespunzător. Polițiștii vor verifica în mod special anvelopele de iarnă, respectiv dispozitivele antiderapante.

Poliţia Rutieră avertizează că, pentru neechiparea corespunzătoare a vehiculelor de iarnă, se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei, respectiv între 9 şi 21 puncte de penalizare.

„Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite”, se arată într-un comunicat de IGPR, potrivit Mediafax.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Poliţiştii recomandă şoferilor adaptarea permanentă a vitezei de rulare la condiţiile de drum şi de trafic și să aibă în orice moment o lopată, perie, mătură sau racletă, sac cu sare sau nisip şi lanţuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax