Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investigație pentru descoperirea cazurilor de hărțuire sexuală la IPJ Alba. Vezi la ce întrebări au răspuns polițistele

Publicat

pol

Luni, cele 121 de femei poliţist care activează la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au început să fie intervievate de echipe de specialişti în resurse umane, sociologi şi psihologi, trimise în teritoriu de MAI, în urma mai multor cazuri de hărţuire sexuală semnalate în ţară. Acestea au răspuns unor întrebări, pentru a fi identificate şi sancţionate practici discriminatorii.

La IPJ Alba sunt angajate 26 de femei ofiţer de poliţie, 68 pe posturi de agenţi de poliţie şi 27 de salariate ca personal contractual. Echipele de verificare sunt formate din agenţi de resurse umane, sociologi și psihologi, care  intervievează fiecare polițistă, indiferent de funcția pe care o ocupă.

Iată întrebările din chestionar:

1. V-aţi confruntat cu cazuri de hărţuire sexuală din partea şefilor?
2. V-aţi simţit discriminată la locul de muncă?
3. Care sunt avantajele şi dezavantajele statutului femeii în poliţie?
4. Care sunt tendinţele de discriminare şi hărţuire la locul de muncă?
5. Ce măsuri s-au luat atunci când v-aţi confruntat cu astfel de cazuri?

Reprezentanţii MAI au precizat că scopul acţiunii este cunoașterea realităților instituționale, nefiind este o activitate de control profesional, ci o analiză aprofundată. Astfel, sub coordonarea IGPR, echipele vor purta discuţii în baza unui ghid de interviu structurat pe climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje a femeilor la locul de muncă, tendinţe de discriminare. Se va genera un raport de analiză în care se vor prezenta concluzii și propuneri.

Rezultatele acestor verificări sunt aşteptate în circa două săptămâni. Unii lideri din sindicatul polițiștilor consideră operațiunea neserioasă.”Este o chestie neserioasă. Există DGIPI, se puteau solicita informaţii prin această structură, dacă existau suspiciuni. Dacă cei din minister vor într-adevăr să treacă la curăţenia de primăvară, în curând va avea loc bilanţul pe inspectorate. Sper să aibă curaj să invite şi liderii sindicali din teritoriu la discuţii, pentru că se comit abuzuri crase în teritoriu. Unii şefi au transformat Poliţia în SRL-uri”, a mai declarat liderul sindicatului poliţiştilor din Iași, Vasile Ciuhureanu pentru Realitatea.net.

Citeşte aici mai multe despre cazurile de hărţuire sexuală semnalate la nivelul unor structuri de poliţie din ţară.

Menţionăm că, potrivit reprezentanţilor MAI, astfel de interviuri vor fi susţinute şi cu personalul angajat la nivelul inspectoratelor de jandarmi şi situaţii de urgenţă. În Alba, sunt aproximativ 10 femei angajate în structurile de jandarmerie (personal administrativ şi cadre militare).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Comsa A.

    vineri, 11.01.2013 at 15:06

    Daca se poate sa ne spuneti cate femei sunt angajate din sursa interna si cate sunt din sursa externa? ar fi interesant de stiut lucrul asta!

  2. Pingback: Președintele SED LEX Alba: “Investigația privind descoperirea cazurilor de abuz în rândul femeilor polițiste putea fi realizată mult mai discret” | Alba24

  3. sano

    marți, 15.01.2013 at 12:40

    Cu ani in urma au fost verificati toti politaii la averi. Un singur plutonier n-a putut justifica o bicicleta, in rest totul a fost minunat. Acum la ce va asteptati?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax