Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De LUNI: „Curăţenie generală în Cealaltă Capitală”. Primăria Alba Iulia invită locuitorii să se alăture acţiunii. Program şi facilităţi

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Primăria Alba Iulia deschide de luni campania “Curațenie generală în Cealaltă Capitală”, o acţiune la care sunt invitaţi să participe toţi locuitorii oraşului. În temeiul tradiției, luna martie a fost întotdeauna momentul la care municipalitatea din Alba Iulia a exploatat la maxim resursele de care dispune pentru marea curățenie de primăvară.

Ultima săptămână a însemnat o perioadă de recunoaștere și trasare a etapelor în care se va acționa, împreună cu operatorul de salubritate, pentru cea mai amplă activitate de peste an. Măsurile generale vizează operațiuni precum măturarea mecanizată pe toate arterele principale, dar și spălatul mecanic al străzilor utilizând utilaje performante, de ultimă generație. Nu vor fi ocolite aleile pietonale dintre blocuri, străzile înguste sau parcările, pentru acestea folosindu-se tehnică de mici dimensiuni. Pentru a crea un front de lucru eficient, operatorul de salubritate va fi însoțit de echipaje ale poliției locale, transmit reprezentanţii Primăriei.

Între 23-29 martie, se va acționa în Cetate, Tolstoi, dar și în cartierele aparținătoare Pâclișa și Micești.

Din 30 martie până în 5 aprilie se va interveni în zona centrală a municipiului, concomitent cu Oarda de Jos și Oarda de Sus.

Ultima etapă va acoperi cartierele Ampoi 1,2,3, Bărăbanț și zona industrială, în perioada 6-11 aprilie.

În afara perioadelor enunțate care se referă strict la curățenia mecanizată, albaiulienii și asociațiile de proprietari se pot mobiliza pentru a se alătura demersului municipalității, prin activități independente de curățire și igienizare a zonelor verzi si spațiilor aflate în proprietatea acestora.

Până la Paşte, operatorul de salubritate va completa efortul asociaţiilor de proprietari prin punerea la dispozitie a mijloacelor de colectare şi deplasare a deşeurilor de orice tip. Pentru acest lucru dispeceratul Polaris va recepționa solicitările albaiulienilor, în timpul săptămânii, între orele 8-14. Echipele și utilitarele de transport vor fi ghidate către punctele indicate de administratori sau locuitori. Este de dorit ca depozitarea temporară a deșeurilor să se facă de către locuitori în zone accesibile pentru mașinile Polaris.

“Recunosc că nici eu, ca şi foarte multi alţii, poate că nu avem foarte mult timp de alocat curăţeniei făcute temeinic, ardeleneşte. Asa că, măcar o dată-n an, primavăra, nu mi-e ruşine să-mi pun echipamentul de <scandal>, să pun mâna pe greblă şi lopată şi să curăţ prin curte, prin faţa casei, să-mi fac partea mea de treabă din marea curăţenie a oraşului. Primăria vine cu logistica, vine cu tot ce înseamna preluare şi transport, însă fiecare albaiulian şi ascotiaţie în parte trebuie să se implice în acest proiect. Să fie parte activă, nu doar spectator în campania asta <Curăţenie generală în Cealaltă Capitală>. Cu atât mai mult cu cât acţiunea se întâmplă, acum, înainte de Săptămâna Mare. Adică nu poţi fi curat la suflet dacă, în jurul tău, gunoaiele şi mizeria spun altceva. Facem asta pentru că Alba Iulia nu e genul de oraş “asistat” care să aştepte inclusiv să vină cineva “de la stat” să-i facă primăvara curăţenie. Şi, deşi e doar Cealaltă Capitală, Alba Iulia e mai curată decât capitală însăşi. Iar asta ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru fiecare albaiulian”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Tot în această perioadă sunt tolerate “derapajele contractuale”, abonaţii casnici având la dispoziţie, gratuit, o perioadă de trei săptămâni pentru a se debarasa la eurocontainere de orice le prisoseşte, mai puţin echipamente electrice.

Pentru deșeurile electrice se derulează o campanile de colectare în şase puncte din oraş (din 21 martie).

Pentru toaletarea arborilor, albaiulienii se pot adresa Serviciului Administrare Activităţilor Domeniului Public – tel 0372 586453 sau dispeceratului Primăriei Alba Iulia la telefon 0258 819462 (tasta 9).

“Vom dispune ridicarea tuturor rampelor de gunoi rezultat în urma curăţării spaţiilor dintre blocuri, iar acest lucru nu va afecta financiar asociaţiile de proprietari, respectiv albaiulienii. Important e să ne fie alături. Toate containerele vor fi spălate şi dezinfectate până la Pasti, la finalul acestei campanii. Extindem curăţenia chiar şi pe malurile râurilor Ampoi şi Mureş. Efortul desfăşurat de noi se fundamentează pe sprijinul cetăţenilor şi conduita de viaţă a fiecăruia, pe comportamentul responsabil faţă de oraş. Am dat tonul şi plantărilor de primăvara, dar şi completărilor cu material vegetativ, acolo unde zonele verzi au fost afectate”, a spus Paul Voicu, viceprimar, coordonatorul campaniei de curăţenie.

Primăria Alba Iulia a apelat în această perioadă la beneficiarii de ajutor social pentru a înlătura afişele şi anunţurile lipite ilegal şi iresponsabil în oraş.

Pana la sfârşitul săptămânii viitoare se va finaliza montarea a 90 de coşuri de gunoi pe străzile: Decebal, Octavian Goga, Vasile Goldiş, Bulevardul Revoluţiei şi Bulevardul 1 Decembrie 1918. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax