Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De LUNI încep lucrările la piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia. Comercianţii, RELOCAŢI în Piaţa Consiliului Europei

Publicat

piata 1 Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia anunţă că de luni, 30 martie, încep lucrările de reabilitare şi modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşului. Pentru a continua activitatea comercianţilor, s-a luat decizia de relocare a acestora în Piaţa Consiliului Europei, lângă sediul Electrica. Programul rămâne neschimbat, adică piaţa va funcţiona între orele 6.30 şi 16.00. De asemenea, nu se schimbă graficul de taxare pentru comercianţi, iar Primăria va asigura condiţiile ingienico-sanitare, atât în interesul comercianţilor, cât şi pentru public (sursă de apa, grupuri sanitare). 

În noua locaţie, adică în Piaţa Consiliului Europei, şoferilor li se recomandă să evite parcarea autoturismelor, de duminică, 29 martie.

Operaţiunea de relocare a comercianţilor începe luni, odată cu delimitarea şantierului. Lucrările de modernizare la vechea piaţă ar urma să fie finalizate în toamnă.

“Am fost nevoiţi să găsim un echilibru just pe perioada în care actuala piaţă se va moderniza complet. Ne-am sfătuit, aşa cum este şi normal, cu cei care vând astăzi şi pentru care vrem să facem condiţii mai bune şi civilizate mâine. Ei au recomandat această locaţie, iar, din discuţiile pe care le-am avut cu alte instituţii, precum Direcţia de Sănătate Publică, am ajuns la concluzia că locaţia aleasă e un compromis bun.

piata 2 Probabil se vor consemna şi plângeri sau nemulţumiri, dar din păcate decizia asta nu putea fi luată de la tribuna parlamentului, ci ascultând vocea omului. E o situaţie care va genera un oarecare disconfort, pe care îl regretăm, dar va produce şi satisafacţie din toamnă, momentul în care Alba Iulia va avea una dintre cele mai moderne pieţe din România”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Produsele lactate se vor comercializa exclusiv în actuala hală agroalimentară, asigurându-se accesul şi pe perioada şantierului.

În rest, mărfurile alimentare şi industriale se vor comercializa în noua locaţie.

Termenul estimat pentru finalizarea operaţiunilor de relocare este 1 aprilie.

 

piata 3 Locuitorii sunt rugaţi să evite parcarea autoturismelor pe viitorul amplasament al pieţei temporare, începând de duminică, 29 martie .

Reamintim că lucrările la modernizare a pieţei agroalimentare din centrul oraşul Alba Iulia vor fi executate de firma Telecerna SRL din Deva, care a câştigat la licitaţie contractul de 2.764.897,89 lei cu TVA.

Vezi cum va fi amenajată piaţa din centru:

Piaţa agroalimentară din centrul oraşului Alba Iulia va fi modernizată cu 2,76 milioane lei, de o firmă din Deva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax