Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DE LUNI începe „Școala Altfel”: Activități interesante pentru elevii din județul Alba. PROGRAMUL pregătit de instituţii, în perioada 18-22 aprilie

Publicat

Scoala Altfel - Scoala Avram Iancu Elevii din România vor avea parte de o săptămână plină de activități menite să completeze procesul de educaţie, în cadrul programului „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În perioada 18-22 aprilie 2016, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ vor fi derulate acţiuni cu caracter non-formal, după un orar special.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Anul acesta, clopoţelul acestei săptămâni va suna în data 18 aprilie 2016. Instituțiile din Alba sunt deja pregătite cu programe speciale pentru elevii și preșcolari.

Programul instituțiilor pentru săptămâna „Școala Altfel”:

copii muzeu scoala altfel alba iulia Muzeul Unirii din Alba Iulia vine în întâmpinarea elevilor și a cadrelor didactice şi îşi modifică programul de vizitare în perioada 18-22 aprilie 2016, o săptămână dedicată activităților extrașcolare „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, transmit reprezentanţii instituţiei.

Cei care doresc să viziteze muzeul vor putea face asta toată săptămâna, la program normal. Dacă până acum în ziua de luni muzeul nu avea program de vizitare, acesta fiind închis, în săptămâna „Școala altfel” muzeul albaiulian poate fi vizitat și în această zi.
Programul de vizitare este de la ora 10.00 la 17.00, iar prețul unui bilet este de 4 lei, intrarea în Sala Unirii fiind liberă.

Program special de vizitare la Muzeul Unirii din Alba Iulia, în săptămâna 18-22 aprilie, „Şcoala Altfel”. Preţul biletelor pentru elevi

universitate uab 2 Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia îşi deschide porţile pentru elevii şi profesorii însoţitori care doresc să viziteze instituţia. În perioada 18 – 22 aprilie, la Universitatea din Alba Iulia va avea loc săptămâna „Școala Altfel”, iar cu această ocazie vor fi organizate mai multe training-uri, workshop-uri și cursuri interactive precum „Luarea deciziilor în carieră”, „Cărțile și oamenii – o ecuație cu două necunoscute. Cum rezolvă ecuația un filolog?”, „Vreau să fiu antreprenor!” sau „Limbile moderne în carieră”.

În perioada 18-22 aprilie, în intervalul orar 9.00-14.00, se vor organiza vizite ghidate în Universitate și în campusul universitar, cu accesul elevilor la activitățile de curs, seminar sau laborator. Grupurile de elevi vor fi însoțite de cadre didactice și studenți și vor beneficia de prezentări interactive ale UAB.

„Școala Altfel”: 18-22 aprilie, Săptămâna Porților Deschise la Universitatea din Alba Iulia. Elevii au acces la cursuri şi vizite ghidate. PROGRAM

 

cosmin buzgure chitarist În aceeași perioadă. la Palatul Copiilor din Cetatea Alba Carolina organizează „Expoziția itinerantă, dialogul chitarelor” unde vor fi expuse peste 20 de chitare ale profesorului de muzică Daniel Avram. Cei care vor participa la eveniment vor avea parte și de un mic recital de chitară susținut de elevii de la Palatul Copiilor din Alba Iulia.
Expoziția va fi deschisă luni la ora 12 la Palatul Copiilor, unde va sta până marți la ora 14.00.
Miercuri și joi între oarele 10.00-14.00 chitrele vor fi expune la sala de lectură de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia.

 

jandarmi scoala altfel Și Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba organizează ca în fiecare an activități pentru copii. În perioada 18-19, jandarmii vor fi la Casa de Cultură a Studenților  unde așteaptă în jur de 300 de elevi. După cele două zile, jandarmii se vor deplasa în perioada 20-22, la școlile din județul Alba.

Polițiștii din cadrul IPJ Alba vor fi și în acest an alături de elevi și vor încerca să răspundă tuturor școlilor care le vor solicita prezența. Pe parcursul întregii săptămâni, poliţiştii din judeţul Alba vor fi prezenţi în şcolile şi grădiniţele din judeţ, unde vor susţine sesiuni de informare, vor distribui materiale preventive şi vor promova profesia de poliţist.

De asemenea, porțile Inspectoratului Județean de Poliție vor fi deschise pentru cei care vor să îi viziteze, și chiar joi se va organiza „Ziua Porților Deschise”.

colinde, centrul augustin bena Sub egida ,,Să știi mai multe, să fi mai bun” în perioada 18-22 aprilie 2016 se derulează în toate unitățile de învățământ din România proiectul „Școala altfel”. Proiectul constă în derularea la nivelul fiecărei școli a unui orar special format numai din activități cu caracter informal și recreativ.

În urma unui protocol de colaborare încheiat la începutul lunii martie cu Inspectoratul Școlar județean Alba, în toată această perioadă artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba vor fi alături de cadrele didactice și elevii unităților de învățământ din Alba Iulia, Petrești și Ciugud.

Artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena”, alături de elevii din Alba Iulia, Petrești și Ciugud, în săptămâna „Școala Altfel”. PROGRAMUL

La propunerea cadrelor didactice, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia se asociază proiectului „Școala altfel” derulat la nivel național de către instituțiile de învățământ, oferind micuților spectatori o „Săptămână altfel”, de teatru la sediul instituției. În perioada 18 – 22 aprilie, din programul teatrului va face parte spectacolul „Povestea lui Muck cel Mic”, regia Todor Valov.

Spectacolul „Povestea lui Muck cel Mic” la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, în săptămâna „Școala Altfel”. PROGRAM

copii biblioteca Biblioteca este locul în care „cărţile cresc oameni”. Şcoala Altfel reprezintă pentru Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba un prilej minunat de reînnoire a invitaţiei la lectură ca fundament al educaţiei. În acest sens, programul din acest an îşi propune implicarea elevilor, cadrelor didactice, bibliotecarilor, părinţilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi instructive.

„Școala Altfel” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia. Peste 500 de elevi sunt așteptați să descopere poveștile cărților

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax