Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De LUNI: „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, campanie organizată în Alba de IPJ. PROGRAMUL acţiunilor derulate de poliţişti

Publicat

sediul IPJ Alba

IPJ Alba masini noi autospeciale În perioada 26-30 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”– ediţia a XI-a. Campania este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se derulează la nivel naţional prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

Începând de luni, 26 septembrie, pe parcursul a cinci zile, se va desfășura Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, manifestare organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ajunsă în acest an la cea de-a XI-a ediţie.

În săptămâna 26 – 30 septembrie, vor fi intensificate activităţile cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă.

La fel ca în fiecare an, poliţiştii de la prevenire vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, combatere a criminalităţii organizate, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor.

Activităţile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii au teme diferite. Astfel, luni, 26 septembrie, este dedicată prevenirii delincvenţei juvenile fiind totodată şi ziua de lansare a evenimentului în cadrul unei activităţi ce se va desfăşura, începând cu ora 12,00, în Piaţa Custozza din municipiul Alba Iulia.

Poliţiştii vor fi alături de copiii din Alba Iulia cărora le vor oferi materiale cu conţinut informativ-preventiv, precum şi sfaturi utile pentru siguranţa lor.

În aceeaşi zi, poliţiştii din municipiile şi oraşele judeţului precum şi cei de la posturile comunale de poliţie, vor fi prezenţi în unităţile de învățământ şi vor susţine sesiuni informative privind importanţa adoptării unui comportament adecvat, în scopul prevenirii implicării în fapte antisociale.

Pentru marţi, 27 septembrie, tema dezbaterilor va fi prevenirea victimizării minorilor, urmând să fie desfășurate activităţi de informare privind criminalitatea informatică, siguranţa în mediul on-line, prevenirea traficului de persoane şi prevenirea victimizării din accidente rutiere.

Ziua de miercuri, 28 septembrie, este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii urmând să se întâlnească cu administratorii asociaţiilor de proprietari în vederea informării acestora cu privire la importanţa montării sistemelor de securitate în scările blocurilor. De asemenea vor atrage atenţia cetăţenilor cu privire la măsurile ce trebuie să şi le ia pentru a nu fi victime ale furturilor din buzunare şi genţi, din autoturisme dar şi din societăţi comerciale.

Joi, 29 septembrie, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă.

Acestea vor fi adresate elevilor, tinerilor, doamnelor şi persoanelor vârstnice, în vederea prevenirii infracțiunilor de tâlhărie şi a violenţei în mediul intrafamilial.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, vineri, 30 septembrie, va fi dedicată siguranţei rutiere.

Între orele 07.30-08.30, atât în mediul rural cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficului rutier. De asemenea vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Tot vineri, la Centrul de informare rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia va avea loc o lecţia deschisă de educaţie rutieră, la care vor participa preşcolari şi şcolari ai ciclului primar din municipiul Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax