Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Simfonia Focului” la Alba Iulia. Cel mai frumos spectacol de ARTIFICII, votat de public. PROGRAMUL

Publicat

De astăzi, albaiulienii şi vizitatorii oraşului vor avea ocazia să vadă şi să evalueze spectacolul oferit de trei companii de artă pirotehnică din România şi Europa, care se vor întrece în reprezentaţii impresionante pe cerul Cetăţii Alba Carolina. Vineri, sâmbătă şi duminică, începând de la ora 22.30, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, echipe din Polonia, Bulgaria, dar şi România se întrec în lumină şi culoare, momente sincronizate cu muzică. Spectacolele vor dura câte 15 minute pentru echipele participante și vor fi realizate la un nivel artistic impresionant. Un juriu format din Felicia Filip- soprană, Cristian Mihăilescu – regizor, Adrian Dăian – „Arme, explozivi și substanțe periculoase” – IPJ Alba și George Bălșan, reprezentant al Bergenbier va evalua focurile de artificii pe baza a 4 criterii.

Citește și  25 – 27 iulie | WEEKEND plin în Cetatea Alba Carolina. SPECTACOL de ARTIFICII la ”Simfonia Focului” şi CONCERTE de Zilele Prieteniei

Fiecare membru al juriului este specializat într-unul dintre criterii, pentru care va putea atribui maxim 40 de puncte, pentru restul putând acorda doar maxim 20 de puncte, în total maxim 100 de puncte.

1. Linia melodică și impactul emoțional al focului de artificii – specialist Felicia Filip

2. Sincronizarea pe muzică și calitatea efectelor – specialist Cristian Mihăilescu

3. Tehnic – calitatea, cantitatea și diversitatea artificiilor – specialist Adrian Dăian

4. Imagine și culoare – specialist George Bălșan

Și publicul va avea un cuvânt de spus în cadrul acestui festiva. Vor putea vota zilnic show-ul pirotehnic preferat timp de 30 de minute, între orele 22.45-23.15, după finalizarea fiecărui foc de artificii. Votul se va face prin SMS cu tarif normal la numărul de telefon: 0730 240 777. Sistemul va contoriza doar mesajele primite în intervalul de timp 22.45-23.15. Echipa favorită a publicului va primi premiul de popularitate.

PROGRAMUL:

Vineri, 25 iulie, ora 22,30 – Enigma Fireworks  din Bulgaria

Sâmbătă, 26 iulie, ora 22,30 – RG Lider Bialystok din Polonia

Duminică, 27 iulie, ora 22,30 – Pyro Events Team din România

Coloana sonoră a focurilor de artificii va fi difuzată inclusiv pe frecvența postului de radio local Atlas FM Alba Iulia – 99,7 FM, pentru ca persoanele care au vizibilitate spre focurile de artificii, dar nu se pot deplasa în Piața Cetății, să surprindă în ansamblu momentele.

Festivalul „Simfonia Focului” urmează să devină un eveniment obişnuit al verii, în Alba Iulia, fiind planificate şi alte ediţii. Se desfăşoară sub forma unei competiţii, în cadrul căreia echipe din Polonia, Bulgaria, dar şi România se întrec în lumină şi culoare, momente sincronizate cu muzică.

Simfonia Focului” este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului se dorește a fi Cetatea Alba Iulia.

Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de trei zile pe parcursul cărora cerul cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (trei competitori în fiecare an).

O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști. Conceptul poate fi completat cu numeroase manifestări adiacente, concerte, evenimente care să marcheze elemente specifice ale țărilor participante.

Simfonia Focului este un eveniment marca Primăria municipiului Alba Iulia.

 

 


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    vineri, 25.07.2014 at 14:29

    Unde e asta? La cinema columna?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax