Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul ALEA la Alba Iulia. Oră de inventică pentru liceeni şi eco-serbare cu peste 100 de preşcolari

Publicat

DSC_0976 În perioada 18-19 septembrie 2014, albaiulienii sunt așteptați la cea de-a șaptea ediție a evenimentului “Energie din surse regenerabile – ALEA 2014. Târg de echipamente și soluții complete”. La evenimentul ce se desfăşoară la Alba Mall, pe lângă expoziţia de echipamente, în program sunt cuprinse Salonul “Eco inventica” şi ecospectacolul grădiniţelor. Pentru vizitatori, este pregătită şi o tombolă cu premii unde premiul cel mare va fi un echipament destul de complex, pompă de căldură aer cu automatizarea aferentă.

În acest an vor fi expuse biciclete electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile.

„Târgul Alea, așa cum l-am denumit, de echipamente și soluții complete pe partea de surse de energie regenerabile se vrea un eveniment de tradiție care să continue să facă ceea ce a început acum șase ani, și anume, odată să informeze publicul larg din orașul, din județul nostru sau chiar și din altă parte cei care vor fi ocazional sau nu în orașul nostru. Acesta, posibilităților existente, tehnologiilor pe partea de producere a energiei din surse regenerabile.

Vorbim de mici centrale eoliene, vorbim de mici centrale hidroelectrice, panouri solare pentru încălzire, panouri fotovoltaice, dar și centrale termice pe bio-masă, pompe de căldură și multe altele”, a declarat directorul ALEA Alba, Florin Andronescu.

De asemenea, ”o altă componentă, trebuie să o amintim, sunt și echipamentele de eficientă ridicată, înaltă care au și poluare redusă de utilizare clasică să zic, de producere clasică a energiei. Mă refer la centralele pe gaz în condensație care au randamente mult mai mari decât cele obișnuite, mă refer de pildă pe sisteme de iluminat cu leduri, soluții de înaltă clasă și toate care unele sunt completate și cu sisteme de conducere care sporesc eficiența și randamentul.

În continuare o să avem ca și anul trecut un stand bine echipat cu biciclete de toate tipurile pentru că bicicletele oricum ar fi sunt elemente de energie durabilă, fie mecanică, proprie fizică a oamenilor, fie chiar unele electrice. O să fie mai multe, vreo patru, cinci exemplare de mai multe categorii, vom putea organiza în fața mall-ului, acolo în primul rând de parcare și loc pentru probe și în felul acesta încercăm să lărgim gama de produse, de echipamente care să fie și de utilizare a energiei durabile, dar și de eficientă și de alternative la energia clasică”, după cum a spus Florin Andronescu.

În cadrul târgului vor fi prezenți 10 inventatori și în special Organizația Asociației Iustin Capră. Maestrul Iustin Capră vine cu multe invenții de marcă privind deplasarea electrică, electro-mobilitatea, dar nu numai.

Va mai veni și Corneliu Birtok Băneasa care va spune unde a ajuns în continuare cu implementarea diferitelor filtre super eficiente care cresc destul de repede randamentele la autovehicule și la fel și alți inventatori, inclusiv de pe scară locală.

Totodată, organizatorii încercă să promoveze și capacitatea de inovație a tinerilor, în special cei de la Universitatea din Brașov, care vor avea un stand special și vor avea mai multe exponate, dar și de la Alba Iulia, standul Universității „1 Decembrie„ din Alba Iulia”.

În cadrul orei de inventică care este organizată cu cei 10 inventatori, tinerii de la licee din Alba Iulia vor putea pune întrebări și de data asta vor încerca să afle cum inventatorii pe anumite tipuri de invenții au avut ideea, au lucrat la ea și dacă au și reușit să o pună în practică.

În cea de-a doua zi, vineri, la ora 11.30 va avea loc ecospectacolul grădinițelor. Peste 100 de copii din grădinițele din Alba Iulia vor susține o eco-serbare, iar participanții vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii.

Târgul este organizat de ALEA Alba, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, ADR Centru , Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Alba Mall.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax