Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DE MIERCURI începe LOTERIA VIZELOR SUA pentru 2016. Ce trebuie să știi ca să aplici pentru acest program

Publicat

sua

loteria vizelor Programul Loteria Vizelor pentru anul 2016 va începe de miercuri, 1 octombrie. Guvernul american oferă șansa ca 50.000 de oameni din toată lumea să intre în Statele Unite ca rezidenți. Cei care doresc să se înscrie o pot face prin completarea unui formular pe internet, participarea fiind gratuită. Poate solicita viza orice persoană absolventă de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau care a lucrat cel putin doi ani, din ultimii cinci ani într-o meserie solicitată în Statele Unite. Numele vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Perioada de înscriere se încheie pe data de 3 noiembrie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 5 mai 2015.

România nu este inclusă în programul Visa Waiver, care permite accesul pe teritoriul american fără viză. Şi asta pentru că ţara noastră nu îndeplineşte criteriul de aderare, care prevede o rată de refuz de 3 procente. Aceasta era anul trecut la 11,5 la sută.

Înregistrarea începe şi se încheie la ora 12:00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare.

Solicitanţii sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online.

Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 3 noiembrie. Participarea la program este gratuită.

Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se califică.

Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2016, aplicanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la https://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la https://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html.

Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015.

Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2016.

Sfaturi pentru completarea aplicaţiei pentru Loteria Vizelor:

– este indicat să nu se aștepte până în ultimul moment completarea formularului, deoarece pot apărea probleme tehnice, fiind posibil ca un număr mare de persoane să aplice în același timp

– sunt persoane care cred că își vor mări șansele prin completarea mai multor aplicații, însă Departamentul de Stat (U.S. Department of State) are un sistem bine pus la punct care detectează orice încercare de a frauda sistemul

– aplicația trebuie completată cu multă grijă, alocând timp pentru a trece cu atenție peste întrebări. Răspunsurile trebuie să fie corecte, iar orice greșeală sau neconcordanță, voită sau involuntară, poate fi interpretată ca o minciună sau fraudă care va atrage neacordarea vizei, atât în cadrul Loteriei cât și pe viitor

– mulți completează greșit aplicația din neatenție sau pentru că nu înțeleg foarte bine ce li se cere, dar acest lucru îi poate descalifica. Există însă și informații eronate introduse voit, cele mai frecvente fiind cele legate de studii sau de statutul familial – care se descoperă odată cu verificarea dosarului

– nu apelați la firmele de pe Internet care oferă consultanță, contra cost, pentru completarea dosarului. Completarea durează în general 20 de minute și se face online, fără să trebuiască să plătiți nicio taxă. Dacă firma greșește, s-ar putea să nu mai puteți intra în SUA niciodată

– este recomandat să nu dați bani firmelor care vă promit locuință și loc de muncă la sosirea în SUA, contra a câteva mii de dolari, pentru că există șansa să fiți păcăliți.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax