Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

De Paște: Creează decoruri pentru suflet și află de la creatorii de stil cum poți să dai viață locuinței tale

Publicat


8965ae5fe97f92b041e6f0855f93d046Mai mult decât oricând parcă, anul acesta natura rezonează cu spațiul nostru privat, cu ceea ce noi numim acasă. Aceasta pătrunde în interioarele locuințelor noastre creând decoruri desprinse din grădina cu pomi a bunicii sau, deopotrivă, din cele mai sălbatice colțuri ale lumii. Numitorul comun este însă de fiecare dată confortul pe care aceste decoruri verzi îl aduc căminului nostru prin însăși viața pe care o emană. Iar atunci când vorbim de natura readusă la viață, primăvara și sărbătorile ce vin odată cu ea reprezintă o încununare a ceea ce noi numim „verde viu”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2017: Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Am fost întrebată care este trendul acestui an atunci când ne amenajăm casele pentru Paște. Nu cred că putem vorbi neapărat de tendințe dar ca și în orice amenajare, și atunci când creăm decoruri de sărbători vom ține cont de curentul dat de marii producători ai lumii.

Verde viu pentru decoruri pline de viață

 

db2b292c8118b122c992867ef9b186d0Am spus și mă repet că, mai mult ca altădată, în prezent, granițele dintre natură și spațiul privat sunt mult diluate. Sau cel puțin asta și-au propus să facă marii creatori de stil. Institutul Pantone a desemnat ca și culoare a anului 2017 „Greenery-ul”, acel verde crud pe care îl putem regăsi în toate colecțiile designerilor vestimentari, de interior și nu numai, alături alte culori ale pământului, din nou, ca semn al reconectării noastre cu natura.

În opinia specialiștilor în culoare și sisteme de culori de la Pantone, „Greenery este o nuanță de verde cu tentă gălbuie care evocă primele zile de primăvară…imaginea copacilor bogat înverziți și aerul luxuriant al naturii în plină viață. Atributele încurajatoare ale verdelui Greenery ne îndeamnă să tragem aer adânc în piept pentru a inspira o doză mare de oxigen făcându-ne să ne simțim revitalizați”.

De Paște, reconectați-vă cu natura

0d275a517d307875830ae544ccd8d6f7 (1)În amenajările de interior vedem tot mai des pereți sau podele din mușchi și licheni, terarii, vivarii sau printuri vegetale. Cu siguranță vom identifica aceeași tendință și în amenajările create cu ocazia sărbătorilor de Paște. Fie că vorbim de decorarea ouălor sau de întreaga casă și grădină, natura își face simțită prezența.

Renunțăm la coloranții chimici pentru a ne vopsi ouăle cu pigmenți naturali și înlocuim atât de folositele abțibilduri cu fundițe din dantelă și sfoară. Confecționăm platouri din trunchiuri de copac secționate și am înlocuit florile din plastic cu crengi decorate în cele mai ingenioase feluri. Toate acestea sunt semne, uneori inconștiente, ale încercărilor noastre de a ne reconecta cu natura.

Fiți creativi și nu uitați că întotdeauna, în amenajări, „Less is More”

fe54d172ad57570641c9acca6749ac52Pentru cei ce doresc să își facă amenajări inspirate din lumea vegetală am un singur sfat: dați-vă frâu liber imaginației, fiți creativi, folosiți-vă de tot ce natura vă oferă, atât vizual cât și ca materie primă, însă nu uitați să păstrați proporțiile.

Un colț verde în casele noastre poate fi o adevărată încântare însă o acumulare de vreascuri, ghivece, arbori miniaturali și accesorii colorate în zona de luat masa poate reprezenta un adevărat disconfort. Amenajați deci controlat, respectând echilibrul vizual iar când nu știți sigur dacă ați exagerat amintiți-vă întotdeauna cuvintele arhitectului Ludwig Mies Van der Rohe: Less is More!

Fiecare sărbătoare, fiecare anotimp este un prilej pentru cei pasionați de frumos de a se reinventa pe ei și spațiile în care trăiesc însă nu ne trebuie un motiv anume pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții. Profitați de fiecare zi pentru a vă spori confortul și nu uitați: o floare, o amintire înrămată, o canapea confortabilă pe care să te tolănești când te întorci obosit acasă, un zâmbet și o vorbă bună sunt în primul rând, hrană pentru suflet.

Sărbători fericite și o primăvară minunată!

Flavia Romcea
Designer de interior
Jurnalist Home&Deco

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ADMINISTRATIE

Hava îl parafrazează pe Seneca în legătură cu mașinile parcate ”aiurea” în Alba Iulia: ”ridicare urbanum est”

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a anunțat că prin implementarea sistemului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în oraș, administrația nu face decât să ”taxeze nesimțirea afișată ostentativ”. Acesta a adăugat că toți cei implicați în această activitate au făcut astăzi o vizită la Sibiu, un oraș unde acest sistem a fost deja pus în practică. ”Niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat” a afirmat Hava. Pentru a fi mai convingător, primarul a parafrazat vorbele atribuite filosofului Seneca: errare humanum est au devenit ridicare urbanum est.

”Alba Iulia, la nașterea ei, a fost contemporană cu Seneca. O adaptare mai mult sau mai puțin inspirată, pornind de vestitul ”errare humanum est” atribuit lui, tot se impune: ridicare urbanum est. Cam așa aș rezuma ceea ce se va întampla, cel mai probabil, din februarie și în Alba Iulia, ca în orice alt oraș civilizat din țară și, mai ales, din Europa. Vorbesc de ridicarea mașinilor parcate aiurea, pe spațiul public. Și subliniez aiurea.

Pentru că, nicio mașină parcată regulamentar nu va fi afectată de noua măsură impusă de lege. Pe scurt, nu vom face altceva decât să taxam nesimțirea afișată ostentativ. Să îi punem la respect pe cei care “descalecă “ din mașină direct la casa de marcat din supermarket.

Oricine are treabă, oriunde în oras, între 8 si 16, are și alternative de parcare, cu condiția să le și caute, cum fac oamenii cu bun simț. În afara acestui interval, aproape la fel, cu puțină răbdare în plus. Așadar, niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat.

Cei care vor greși înseamnă că au timpul, nervii și banii necesari să își răscumpere greșeala… Momentan se studiază problema, se compară cu alte sisteme asemanatoare și se evaluează toate posibilitățile de adaptare la situația din teren, astfel încât surprizele să fie excluse. Azi, toți cei implicați sunt în deplasare de documentare la Sibiu” a afirmat Mircea Hava, într-o postare pe contul său de facebook.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs la IPJ Alba pentru încadrare a 12 posturi de ofiţeri, agenţi şi de personal contractual

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a scos la concurs, pentru încadrare din sursă externă, 12 posturi vacante de ofiţeri, agenţi şi de personal contractual. Înscrierile se efectuează până în data de 19 ianuarie, pentru posturile de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi până în data de 26 ianuarie, pentru posturile de personal contractual.

La data de 11 ianuarie au debutat înscrierile la concursurile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru încadrarea, din sursă externă a unui număr de 12 posturi, după cum urmează:

-un post de ofițer specialist la Serviciul Resurse Umane – Formare profesională continuă;
-un post de ofițer specialist la Serviciul Logistic – Administrarea patrimoniului imobiliar și intendență,
-un post de ofițer specialist la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice;
-un post de ofițer specialist la Structura de Securitate (CSTIC);
-două posturi de agent la Financiar;
-un post de agent la Serviciul Logistic, Biroul Tehnic – Exploatare și reparații auto;
-un post de agent la Serviciul Logistic – Administrarea patrimoniului imobiliar și intendență – construcții;
-un post de agent (analist programator ajutor) la Serviciul Comunicații și Informatică;
-un post de agent (administrator rețea) la Serviciul Comunicații și Informatică;
-un post de personal contractual muncitor calificat (bucătar) la Serviciul Logistic – Popotă;
-un post de personal contractual operator controlor date la Serviciul Rutier;

Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes, se regăsesc pe site-ul https://ab.politiaromana.ro.

Înscrierile au loc până în data de 19 ianuarie, pentru posturile de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi până în data de 26 ianuarie, pentru funcțiile de personal contractual.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Amenzi de peste 60.000 de lei, în ultimele 24 de ore. Opt şoferi au rămas fără permise

Publicat

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 22 de evenimente, 17 fiind solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, au aplicat 250 de amenzi şi au constatat 42 de infracţiuni. 13 infracţiuni au fost constatate în flagrant delict.

Au fost constatate 42 de infracţiuni şi au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  63.855 lei, din care 20 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 227 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative, transmite IPJ Alba.

Dintre sancţiunile aplicate la regimul rutier, 45 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 8 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

13 autori de infracțiuni au fost depistaţi în flagrant delict.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Minor din Blaj, cu dosar penal pentru furt. I-a sustras telefonul mobil unui tânăr, pe stradă

Publicat

Un minor, în vârstă de 15 ani, din Blaj, este cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale din muncipiu, pentru un furt comis în noiembrie 2017. A fost depistat luni, în cadrul unei acţiuni cu efective mărite.

Citeşte şi Acţiune de amploare a Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate. Amenzi de peste 30.000 de lei

Minorul ar fi abordat, pe stradă, alt minor căruia i-ar fi cerut să-i împrumute telefonul mobil pentru a verifica o aplicaţie, iar ulterior ar fugit cu telefonul, în valoare de 850 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului, iar faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A distrus tastatura unui bancomat, la Blaj. Tânăr de 33 de ani, cercetat de poliţişti

Publicat

Un tânăr în vârstă de 33 de ani din Blaj este cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale, pentru o faptă de distrugere comisă la sfârșitul lunii decembrie 2017.

Bărbatul ar fi distrus tastatura unui aparat ATM aparţinând unei unităţi bancare din Blaj, potrivit IPJ Alba.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru distrugere.

A fost depistat în cadrul unei acţiuni cu efective mărite, ale Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate.

Vezi şi Acţiune de amploare a Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate. Amenzi de peste 30.000 de lei

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate