|

De Paște: Creează decoruri pentru suflet și află de la creatorii de stil cum poți să dai viață locuinței tale


8965ae5fe97f92b041e6f0855f93d046Mai mult decât oricând parcă, anul acesta natura rezonează cu spațiul nostru privat, cu ceea ce noi numim acasă. Aceasta pătrunde în interioarele locuințelor noastre creând decoruri desprinse din grădina cu pomi a bunicii sau, deopotrivă, din cele mai sălbatice colțuri ale lumii. Numitorul comun este însă de fiecare dată confortul pe care aceste decoruri verzi îl aduc căminului nostru prin însăși viața pe care o emană. Iar atunci când vorbim de natura readusă la viață, primăvara și sărbătorile ce vin odată cu ea reprezintă o încununare a ceea ce noi numim „verde viu”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2017: Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Am fost întrebată care este trendul acestui an atunci când ne amenajăm casele pentru Paște. Nu cred că putem vorbi neapărat de tendințe dar ca și în orice amenajare, și atunci când creăm decoruri de sărbători vom ține cont de curentul dat de marii producători ai lumii.

Verde viu pentru decoruri pline de viață

 

db2b292c8118b122c992867ef9b186d0Am spus și mă repet că, mai mult ca altădată, în prezent, granițele dintre natură și spațiul privat sunt mult diluate. Sau cel puțin asta și-au propus să facă marii creatori de stil. Institutul Pantone a desemnat ca și culoare a anului 2017 „Greenery-ul”, acel verde crud pe care îl putem regăsi în toate colecțiile designerilor vestimentari, de interior și nu numai, alături alte culori ale pământului, din nou, ca semn al reconectării noastre cu natura.

În opinia specialiștilor în culoare și sisteme de culori de la Pantone, „Greenery este o nuanță de verde cu tentă gălbuie care evocă primele zile de primăvară…imaginea copacilor bogat înverziți și aerul luxuriant al naturii în plină viață. Atributele încurajatoare ale verdelui Greenery ne îndeamnă să tragem aer adânc în piept pentru a inspira o doză mare de oxigen făcându-ne să ne simțim revitalizați”.

De Paște, reconectați-vă cu natura

0d275a517d307875830ae544ccd8d6f7 (1)În amenajările de interior vedem tot mai des pereți sau podele din mușchi și licheni, terarii, vivarii sau printuri vegetale. Cu siguranță vom identifica aceeași tendință și în amenajările create cu ocazia sărbătorilor de Paște. Fie că vorbim de decorarea ouălor sau de întreaga casă și grădină, natura își face simțită prezența.

Renunțăm la coloranții chimici pentru a ne vopsi ouăle cu pigmenți naturali și înlocuim atât de folositele abțibilduri cu fundițe din dantelă și sfoară. Confecționăm platouri din trunchiuri de copac secționate și am înlocuit florile din plastic cu crengi decorate în cele mai ingenioase feluri. Toate acestea sunt semne, uneori inconștiente, ale încercărilor noastre de a ne reconecta cu natura.

Fiți creativi și nu uitați că întotdeauna, în amenajări, „Less is More”

fe54d172ad57570641c9acca6749ac52Pentru cei ce doresc să își facă amenajări inspirate din lumea vegetală am un singur sfat: dați-vă frâu liber imaginației, fiți creativi, folosiți-vă de tot ce natura vă oferă, atât vizual cât și ca materie primă, însă nu uitați să păstrați proporțiile.

Un colț verde în casele noastre poate fi o adevărată încântare însă o acumulare de vreascuri, ghivece, arbori miniaturali și accesorii colorate în zona de luat masa poate reprezenta un adevărat disconfort. Amenajați deci controlat, respectând echilibrul vizual iar când nu știți sigur dacă ați exagerat amintiți-vă întotdeauna cuvintele arhitectului Ludwig Mies Van der Rohe: Less is More!

Fiecare sărbătoare, fiecare anotimp este un prilej pentru cei pasionați de frumos de a se reinventa pe ei și spațiile în care trăiesc însă nu ne trebuie un motiv anume pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții. Profitați de fiecare zi pentru a vă spori confortul și nu uitați: o floare, o amintire înrămată, o canapea confortabilă pe care să te tolănești când te întorci obosit acasă, un zâmbet și o vorbă bună sunt în primul rând, hrană pentru suflet.

Sărbători fericite și o primăvară minunată!

Flavia Romcea
Designer de interior
Jurnalist Home&Deco

URL scurt: http://alba24.ro/?p=560110avatar Publicat de pe 14 aprilie 2017 şi actualizat pe 14 aprilie 2017.
Publicat în EVENIMENT, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI