Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie a Tribunalului Alba: Poliţistul din Aiud judecat pentru fapte de corupție a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Publicat

tribunal

tribunal 1 Tribunalul Alba l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe polițistul din Aiud care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție în 2013. Copil Daniel Fănel a primit mită suma de 250 de lei de la un șofer, care a încălcat regulile de circulație și urma să rămână fără permisul de conducere. 

Tribunalul Alba s-a pronunțat luni, 26 ianuarie, pentru respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice și condamnarea inculpatului Copil Daniel Fănel la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere.

La sfârșitul lunii septembrie 2013, polițistul Copil Daniel Fănel din Aiud, județul Alba, a fost prin în flagrant în timp ce primea mită 250 de lei de la un șofer, pentru a nu-i aplica o sancțiune.

Șoferul respectiv a fost surprins de poliţişti pe radar conducând cu viteză mare, fără a purta centura de siguranţă, fapte pentru care, potrivit legislaţiei, ar fi urmat suspendarea permisul auto, întrucât acesta acumulase deja 11 puncte de penalizare. Agentul Copil Daniel Fănel i-a cerut şoferului suma de 250 de lei pentru a nu-i întocmi procesul verbal de contravenţie şi pentru a nu-i suspenda dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Procurorii şi ofiţerii DGA au organizat flagrantul şi l-au prins pe agent cu banii marcaţi asupra lui.

”Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare)”, au comunicat procurorii și ofițerii DGA la data flagrantului.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că agentul de poliție nu era la prima abatere. Acesta a mai solicitat și primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul DGA cu ocazia efectuării unui test de integritate, în acelaşi scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.

Comunicatul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba:

„La data de 26.01.2015, Tribunalul Alba a dispus condamnarea în primă instanţă la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a inculpatului C.D.F., fost agent şef principal de poliţie în cadrul I.P.J. Alba – Poliţia mun. Aiud, Compartimentul de Poliţie Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod Penal.

Sentinţa pronunţată nu este definitivă.

În fapt, la data de 27.09.2013, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba împreună cu ofiţerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au procedat la organizarea prinderii în flagrant a agentului şef principal C.D.F. din cadrul I.P.J. Alba – Poliţia mun. Aiud, Compartimentului de Poliţie Rutieră, care a primit suma de 250 lei de la un investigator sub acoperire, autorizat în cauză, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu dispune suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cauza a fost înregistrată la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la faptul că, la data de 30.01.2013, agentul de poliţie a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate profesională, în acelaşi scop, respectiv pentru a nu dispune măsurile legale ca urmare a constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.

Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior, a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de agentul C.D.F. în perioada 2010-2013 care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente, existând toate cele trei exemplare. Urmează să se efectueze verificări cu privire la modul de implementare şi trimitere în debit a respectivelor procese verbale, iar polițistul a fost cercetat și pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000, rap. la art. 248 Cod Penal, fiindu-i aplicată o sancţiune administrativă în cuantum de 1000 lei.”

Surse: Tribunalul Alba, adevărul.ro, SJA Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax