Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie definitivă în instanţă pentru familia din Cugir care a fost judecată pentru trafic de cannabis. Care sunt pedepsele

Publicat

droguri cannabis diicotCurtea de Apel Alba Iulia a dat recent pedeapsa definitivă în cazul familiei din Cugir, mamă şi fiu, judecată de aproape un an pentru deţinere, vânzare şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consum de droguri de risc (cannabis).

Mihai Romoşan (tatăl), Monica Romoşan (mama) şi Mihai Raul Romoşan (fiul) au fost trimişi în judecată în ianuarie 2017.

În 29 mai 2017, instanţa de judecată a pronunţat prima decizie în acest dosar.  Mihai Raul Romoşan a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Mama acestuia, Monica Romoşan a primit 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, aceasta trebuie să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

În acest dosar, procurori DIICOT Alba Iulia şi poliţişti de la BCCO au efectuat în 10 noiembrie 2016 o percheziţie la domiciliul celor trei inculpaţi. Mihai Raul Romoşan (27 de ani) a fost atunci arestat preventiv. Anchetatorii au descoperit ”masă vegetală” (canabis) şi obiecte destinate consumului de droguri. Raul Mihai Romoşan se ocupa în activitatea infracţională şi cu vânzarea de droguri către alţi tineri din Cugir. La sediul DIICOT Alba Iulia au fost audiaţi mai mulţi tineri din oraşul Cugir, unii dintre ei minori. Drogurile se consumau de multe ori la locuinţa celor trei persoane.

Activitatea infracţională a inculpatului Mihai Romoşan (tatăl), de 46 de ani, recidivist, a continuat şi după arestarea fiului său, astfel încât DIICOT Alba Iulia a propus arestarea preventivă a acestuia. Cererea a fost aprobată la Tribunalul Alba, unde s-a emis un mandat de arestare în 28 decembrie 2016. A fost condamnat în martie 2014 la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de încercare de 7 ani, tot pentru trafic de droguri. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare cu suspendare alţi opt inculpaţi din Alba.

La sfârşitul lunii august, Curtea de Apel Alba Iulia a dat decizia definitivă în dosar: 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru Mihai Raul Romoşan cu suspendare cu termen de supraveghere de 3 ani şi 4 luni. Are de efectuat muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a cantităţii de 36,6 g cannabis.

Pentru mama sa, Monica Romoşan, pedeapsa a rămas cea decisă de Tribunal: an şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Tribunalul Alba a mai decis confiscarea de la inculpaţi a următoarelor bunuri: cantitatea de 21,1 grame cannabis, un cântar electronic, un foarfece, o placă de lemn, un dispozitiv pentru mărunţit (grinder), un recipient, 292,5 fragmente vegetale care conţin tetrahidrocannabinol, 4,4 grame seminţe de cannabis în amestec cu fragmente vegetale, un dispozitiv pentru fumat (bonc), un ghiozdan, o mască din cauciuc şi suma de 4.800 lei. În legătură cu cel de-al treilea inculpat, Romoşan Mihai, aflat în arest preventiv, instanţa a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar pentru continuarea judecăţii. În legătură cu situaţia acestuia s-au solicitat informaţii suplimentare de la Curtea Federală de Justiţie din Germania.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax