Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie în PNL, după ruperea USL: Organizaţiile judeţene au liber la alianţe locale. Care ar putea fi mişcările politice în Alba

Publicat

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi seara, după şedinţa Delegaţiei Permanente în care s-a decis ieşirea partidului de la guvernare şi ruperea Uniunii Social Liberale, că organizaţiile din teritoriu au deplina libertate de a încheia alianţele politice pe care le consideră necesare. Este vorba despre un compromis pentru a asigura buna funcţionare din punct de vedere administrativ în teritoriu. În acest context, în Alba Iulia s-ar putea prefigura unele „mişcări” la vârful administraţiei locale. Este vorba de o posibilă ieşire „pe făraş” a viceprimarului PPDD, Dorin Şerdean şi varianta instalării în funcţie a liberalului Gabriel Pleşa. Desigur, este doar o variantă de discuţii politice având în vedere noua realitate politică.

„În urma constatării încetării USL, delegaţia permanentă a PNL a decis să acorde deplină libertate organizaţiilor judetene de a încheia orice alianţă necesară”, a spus Crin Antonescu şi a explicat că astfel ar putea fi asigurată funcţionarea în bune condiţii, la nivel local, a activităţii administraţiilor publice.

„În administraţia locală nu e cazul să înceapă nu ştiu câte războaie în judeţe”, susţine Antonescu, mai ales că sunt proiecte începute şi investitori care doresc să se asigure că au condiţiile pentru a-şi dezvolta afacerile în continuare.

Întrebat dacă alianţele locale presupun şi colaborări cu PDL, Antonescu a răspuns că nu a primit sau căutat semnale în acest sens şi că este o decizie de principiu. “Ceea ce noi dorim este ca foarte repede să avem un guvern clar stabilit. Noi credem că e corect ca Ponta să demisioneze, să fie consultări şi să avem un nou guvern. Domnul Ponta probabil că va arunca o serie de ocări asupra noastră, cum că vrem să-l dăm pe mâna lui Băsescu. Dacă nu va cere o nouă investitură, îşi cârpeste un alt guvern, să o facă mai repede, dar nu cu interimate de 45 de zile, poate-poate doi secretari de stat de la noi încep să plângă şi îşi cer postul înapoi.

Ieşirea domnului Ponta de ieri a fost un fel de tentativă de mituire politică. A eşuat şi asta. Să renunţe la ea, să facă un guvern, nu cu interimate de 45 de zile, dar să fie clar că ala e guvernul României şi mergem mai departe. Altfel lucrurile tind să se prelungească şi să fie prezentate ca o criza politică”, susţine liderul liberal.

În acest vârtej de decizii politice şi schimbări majore, gen ieşire de la guvernare în opoziţie a liberalilor, în judeţul Alba putem prevedea, pe baza informaţiilor unor surse din mediul apropiat factorilor de decizie, care ar putea fi următoarele posibile „noutăţi” la capitolul alianţe locale „la liber”. Dacă ideea de la centru privind nerestricţionarea colaborărilor cu alte formaţiuni politice, prin excepţie faţă de directive unitare la nivel naţional, viza inclusiv PSD, în Alba această apropiere nu pare a avea şanse de izbândă, pentru că, în ultima perioadă cel puţin, s-a accentuat războiul declaraţiilor şi diferenţelor de opinie între social-democraţi şi liberali.

De la scandaluri în şedinţele de Consiliu Judeţean sau consilii locale până la atacuri directe între diferiţi reprezentanţi ai partidelor până mai ieri partenere în USL, povestea nu pare a avea happy-end forţat între PSD şi PNL. În schimb, colaborarea eficientă la vârful CJ Alba între PNL şi PDL poate „molipsi” şi administraţia locală din Alba Iulia. Mai exact, un liberal ar putea „urca” până la funcţia de viceprimar, în locul reprezentantului PPDD. Este vorba despre Gabriel Pleşa, consilierul local PNL care l-ar putea înlocui pe viceprimarul Dorin Şerdean. Rămâne de văzut dacă discuţiile din mediile politice se şi concretizează, cert este că noua realitate dă posibilitatea, cel puţin deocamdată, la noi variante pe scena administraţiilor publice locale.

Mai jos puteţi revedea declaraţiile liderilor politici locali care întregesc contextul actual:

Atanasiu: „Nu avem nicio obligație față de partenerii din USL”. Vezi de ce protocolul social-liberal este facultativ în Alba

„Concubinajul” PDL-PNL din Consiliul Județean Alba, explicat de liderii celor două partide. Cum văd Dumitrel și Atanasiu „unitatea dreptei”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax