Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deciziile de concediere pot fi trimise şi prin e-mail. Hotărâre la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Publicat

posturi job calculator taste Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că deciziile de concediere pot fi comunicate și prin e-mail. În prezent, Codul Muncii prevede că aceste documente trebuie comunicate în scris.

Această soluţie judecătorească a fost dată de Înalta Curte în cazul unui bărbat care își dăduse în judecată fostul angajator, pentru că primise decizia prin poșta electronică.

Potrivit ÎCCJ, angajatorul poate trimite în format electronic o decizie de concediere, dacă salariatul a comunicat adresa de email și doar dacă în respectiva companie există obiceiul comunicării cu angajații prin email.

Mai mult, decizia de concediere trebuie să fie în format PDF și să conțină toate elementele cerute de Codul Muncii, inclusiv motivele de concediere, perioada de preaviz și lista locurilor de muncă vacante din companie și termenul în care angajatul concediat poate opta pentru unul dintre ele. Nu este însă necesară semnătura electronică.

Decizia de concediere poate fi contestată de angajat din momentul primirii ei prin poșta electronică, potrivit judecătorilor de la curtea supremă.

Această decizie a ÎCCJ își va produce efectele la nivel național după publicarea în Monitorul Oficial.

Aici, decizia ÎCCJ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax