Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decontarea navetei profesorilor de la Ministerul Educaţiei, aprobată de Camera Deputaţilor. Facilitate şi pentru personalul auxiliar din şcoli

Publicat

parlament Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, o propunere legislativă ce prevede decontarea transportului profesorilor din finanţarea de bază. Astfel, profesorii din județul Alba și cei peste 65.000 de colegi de-ai lor, profesori navetişti, din țară, vor putea primi de acum înainte decontarea transportului de la Ministerul Educaţiei. 

Decontarea urmează a se face atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Iniţiativa a fost adoptată, cu 274 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri, după ce la începutul lunii septembrie Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților votase, la inițiativa PNL, propunerea de a deconta transportul profesorilor din finanțarea de bază, adică de la minister, transmite vicepreşedintele PNL Alba Iulia, Adrian Simion.

Până acum, nu de puține ori, autorităţile locale au refuzat sau nu şi-au permis să deconteze costul transportului, profesorii fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi face meseria, potrivit sursei citate. Iar în această situaţie sunt, în general, profesorii navetişti din comunităţile sărace.

„Primăriile sărace sunt cele care nu pot deconta acest cost, iar cei penalizaţi sunt elevii din comunităţile dezavantajate care înregistrează rate ridicate de abandon școlar. Din cauza faptului că profesorii navetişti sunt nevoiţi să renunţe la catedră, elevii sunt cei care au de suferit. Dreptul la educație este un drept fundamental și trebuie susţinut unitar la nivel naţional”, precizează Simion.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax