Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Florin Roman a intrat în GREVA FOAMEI la Camera Deputaților. Noaptea va dormi pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar

Publicat

florin roman

florin roman monument unire Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a intrat în greva foamei la Parlament, așa cum a anunțat.  Acesta s-a instalat luni, începând cu ora 15.00, pe un scaun în holul de la P1, din faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, în semn de protest faţă de lipsa de finanţare a Monumentului Unii de la Alba Iulia şi faţă de modificările la legea administraţiei publice locale. Noaptea va dormi pe holul unde PNL are sala de grup parlamentar.
Referitor la decizia conducerii Camerei Deputaţilor de a nu-i permite să facă greva foamei la P1, în faţa biroului preşedintelui Camerei, Roman spune că Biroul Permanent nu poate să-i interzică unde să facă greva.

„A fost o discuţie şi erau două posibilităţi: ca această formă de protest să aibă loc în afara Parlamentului sau în interior (….) Mi-au permis să protestez la locul de muncă (…) Voi sta toată ziua pe acest culoar pentru că ăsta este locul meu de muncă, nu poate să-mi interzică nimeni să patrulez, să staţionez. Dacă nu mă vor lăsa să stau în faţa biroului dictatorului, o să stau cu dumneavoastră (nr. presa)”, a declarat Florin Roman.

Întrebat dacă se teme că va fi dat în judecată de Liviu Dragnea pentru că îl numeşte dictator, Roman a spus că ”abia aşteaptă”.

”Nu are decât să mă dea în judecată, abia aştept. O să explic şi de ce eu consider că este un trădător de neam şi de ţară. Constituţia, la articolul 12 şi la articolul 13, vorbeşte că tricolorul este roşu galben şi albastru, steagul oficial, limba oficială este limba română. Despre ce prostii poţi să vorbeşti într-un proiect în care vorbeşti de steaguri secuieşti şi de limba maghiară. Sau de ce Guvernul sau Parlamentul de la Budapesta nu votează un proiect de lege ca cel propus de UDMR în Parlament? Aş fi primul care i-ar susţine. Dacă şi ei ar face acelaşi lucru, nu aş avea niciun fel de problemă”, a spus liberalul, cu referire la proiectul de lege care prevede coborârea de la 20% la 10% a procentului minim al minorităţilor naţionale dintr-o localitate pentru a acolo să se folosească limba maternă în instituţiile publice.

Roman a spus că în timpul protestului va citi şi va participa la lucrările parlamentului, iar noaptea va dormi pe holul unde se află sala grupului PNL din Camera Deputaţilor.

„Am cărţi de citit, mi-am luat cărţi, îmi trimit oamenii din ţară cărţi, citesc, o să am şi de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta.

În ceea ce privește igiena spune că va merge la baia cea mai apropiată pentru că„ o să mă trezesc de dimineaţă când sper să nu fie foarte multă lume şi să pot să-mi fac şi eu igiena personală”.

Roman le-a cerut celor care îl susţin să poarte în această perioadă ”un mic tricolor”, fie că îl pun acasă la geam sau că îl agaţă la rever.

Întrebat dacă şi-a făcut analizele înainte de a începe protestul, Florin Roman a spus că el nu merge la medic decât dacă are probleme deosebite.

„Nu, recunosc că nu mă duc foarte des la medic decât dacă a fost cazul. Înţeleg că o să fiu verificat şi monitorizat din acest punct de vedere. Nu-mi place să mă duc la medic decât dacă am probleme deosebite”, a răspuns deputatul PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax