Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Deputatul Florin Roman cere Guvernului acordarea în regim de urgență a fondurilor pentru festivităţile de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Publicat

florin roman

florin roman monument unire Deputatul PNL de Alba Florin Roman solicită Guvernului României să aloce în regim de urgență fonduri necesare şi să stabilească faptul că în acest an organizarea festivităților de 1 Decembrie va avea loc la Alba Iulia, moment care ar trebui să reprezinte și deschiderea celebrării Centenarului Marii Uniri.

Într-o declaraţie politică, deputatul reaminteşte că mai sunt doar şapte luni până la Ziua Naţională, 1 Decembrie şi că este primul moment important care ar trebui să dea startul festivităților legate de celebrarea Centenarului Marii Uniri.

“Ţin să le reamintesc guvernanților PSD-ALDE că nu au făcut nimic până în prezent pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri de anul viitor, în condițiile în care acest moment de o importanță deosebită ar trebui să fie marcat de către autoritățile statului român pe o perioadă de cel puțin un an, pe măsura însemnătății lui istorice unice.

Mai mult decât atât, pregătirea aniversării Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial ar trebui să reprezinte pentru toate partidele politice și, implicit, pentru puterea PSD-ALDE, un moment de respect pentru trecut, pentru actul Unirii înfăptuit de către cei care au luptat în numele idealurilor naționale și prin sacrificiul lor imens au realizat România Mare”, susţine deputatul PNL.

Acesta solicită Guvernului României “să nu mai tergiverseze nicio zi demararea proiectelor pentru aniversarea așa cum se cuvine a Centenarului” şi consideră că “un prim pas în acest sens ar trebui făcut prin alocarea în regim de urgență a fondurilor necesare susținerii acelor proiecte pe care le are cel mai implicat județ în acest demers istoric, și anume județul Alba Iulia”.

De asemenea, în opinia sa, Guvernul Grindeanu ar trebui “să stabilească foarte clar faptul că în acest an organizarea festivităților de 1 Decembrie va avea loc la Alba Iulia, moment care ar trebui să reprezinte și deschiderea celebrării Centenarului Marii Uniri și pentru acest lucru solicit Guvernului să bugeteze în mod corespunzător aceste festivități”.

În declaraţia adresată colegilor din Cameda Deputaţilor, Florin Roman aminteşte că “până în prezent, Guvernul PSD-ALDE nu și-a demonstrat în niciun fel preocuparea pentru a veni în sprijinul pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României, dar, în schimb, a dat dovadă de o lipsă desăvârșită a voinței de a se implica cu adevărat în acest proiect național”.

Potrivit deputatului, “prin acțiunile sale incoerente referitoare la Centenar, Guvernul Grindeanu a reușit doar „performanța” de a se face remarcat printr-un nearticulat joc de ping-pong, de pasare a responsabilităților de la o instituție la alta, refuzând în mod sistematic și categoric de a da explicații publice referitoare la inexistența unei strategii coerente privind Centenarul Marii Uniri, ceea ce denotă doar nepăsarea și disprețul actualei puteri pentru un moment unic în istoria românilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax