Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Florin Roman intră de luni în GREVA FOAMEI: „Protestez împotriva vânzării la bucată a țării şi organizării defectuoase a Centenarului Unirii”

Publicat

florin roman

Florin Roman Deputatul PNL de Alba Florin Roman anunţă că intră de luni în greva foamei, „ca formă de protest extrem împotriva vânzării la bucată a țării” şi „pentru a trage un semnal de alarmă în privința organizării defectuoase a manifestațiilor dedicate Centenarului”. În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, cere majorității PSD-ALDE și liderilor Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, să introducă de urgență pe ordinea de zi a celorlalte patru comisii, pentru aviz și raport, proiectul UDMR de modificare a Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale. De asemenea, le cere să dea un vot împotrivă, “în concordanță cu așteptările românilor”.

Este vorba despre proiectul de lege ce impune pragul de 10% pentru folosirea limbii maghiare în administrația publică. În variantele anterioare, procentul în compoziţia etnică pentru asigurarea limbii materne în localităţi era de 20%, astfel că, în noua variantă aprobată în Comisia de Muncă, acesta a scăzut.

Vezi şi VIDEO: PNL cere PSD să oprească orice negociere cu UDMR pentru adoptarea proiectului de lege ce micşorează pragul pentru asigurarea limbii materne

“Vin cu această solicitare ca urmare a votului antiromânesc pe care parlamentarii majorității parlamentare, în cârdășie cu cei ai UDMR, l-au dat la momentul dezbaterii acestui proiect de act normativ în ședința Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, din data de 5 septembrie 2017.

Prin acordarea unor astfel de privilegii UDMR – reducerea ponderii de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve – avem de fapt de a face cu o federalizare a României!

Refuz să accept acest act de trădare, mai ales acum înainte de a intra în anul Centenarului, când vom sărbători 100 de ani de la nașterea statului român modern.

Având în vedere că primul for legislativ sesizat pentru dezbaterea acestui proiect este Camera Deputaților, dacă până în data de 16 octombrie această propunere legislativă nu este respinsă la vot final în ședința de plen, atunci se consideră ca fiind… ADOPTATĂ TACIT!!!”, menţionează politicianul.

Acesta anunţă că luni va intra în greva foamei în Parlament „ca formă de protest extrem împotriva vânzării la bucată a țării și pentru a trage un semnal de alarmă în privința organizării defectuoase a manifestațiilor dedicate Centenarului!”

Deputatul de Alba a susţinut de mai multe ori că Guvernul trebuie să se implice şi să sprijine proiectele pentru Alba Iulia, în contextul sărbătoririi Centenarului Unirii, în 2018.

Revenind la proiectul privind folosirea limbii maghiare în administraţia publică, Roman le cere liderilor Dragnea și Tăriceanu să se oprească, atât timp cât „nu este prea târziu”.

„Vă rog să le solicitați colegilor din PSD și ALDE să introducă proiectul în comisii și la vot final și să dați un vot de respingere! Altfel, veți intra în istoria acestei țări ca trădători de neam și țară! Tic-tac România…o lună!

PNL este partidul care respectă drepturile tuturor minorităților, iar România este un exemplu de bune practici la nivel european la capitolul respectării drepturilor minorităților! Nu putem fi, însă, de acord cu astfel de măsuri antinaționale!”, este declaraţia deputatului Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax