Connect with us
Publicitate

POLITICA

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: Cerem UDMR să se delimiteze de declarațiile anti-românești ale deputatului Kulcsar Terza Jozsef

Publicat

florin roman

florin roman camera deputatilor Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis că liberalii solicită conducerii UDMR să se delimiteze public de declarațiile deputatului UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef , care a afirmat că, anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, este un „an de doliu” pentru comunitatea maghiară. 

„Asemenea declarații, făcute chiar de către un demnitar al statului român, nu fac altceva decât să crească tensiunile în comunitățile din Ardeal.

Este important ca liderii UDMR să respingă în mod public aceste abordări care afectează buna conviețuire a românilor și maghiarilor din Ardeal.

Considerăm că maghiarii din România sunt cetățeni români, au aceleași drepturi ca și noi , iar Centenarul Marii Uniri , de anul viitor, este un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii acestei țări.

În 2018, trebuie să ne bucurăm împreună de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului national și să arătăm tuturor că suntem o națiune matură, care privește spre viitor fără a uita însă de trecut.

Considerăm că respectarea istoriei statului roman este o obligație pentru fiecare cetățean român, inclusiv pentru etnicii maghiari și pentru demnitarii UDMR”, a transmis deputatul PNL de Alba și vicelider grup parlamentar PNL, Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax