Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu, „foc şi pară” pe conducerea APIA. Solicită DEMISIA directorilor instituţiei

Publicat

ioan darzu

ioan dirzu Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu susţine că problema cea mai mare cu care se confruntă judeţul Alba este APIA.

Acesta cere demisia persoanelor care se află la conducerea APIA Alba, pentru modul în care au gestionat problemele de sezon, respectiv pentru situaţia în care s-au aflat fermierii din judeţ, care au stat cu orele la cozi ca să îşi depună cererile pentru subvenţii.

Deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu este „foc şi pară” pe directorii de la APIA Alba. Liderul organizaţiei judeţene a partidului a spus, vineri, în conferinţă de presă, că „managementul defectuos al instituţiei” este „cea mai mare problemă locală şi la zi”, asta pentru că în ultima săptămână fermieri din Alba s-au plâns că stau la cozi interminabile ca să îşi depună dosarele pentru primirea subvenţiilor pe 2015. Luni, 15 iunie a fost ultima zi de depunere a cererilor, iar după această dată fermierii sunt penalizaţi cu 1% pentru că nu au venit la timp cu dosarele la APIA.

„APIA Alba este considerată de toată lumea ca un popular buboi. Eu le cer public demisia conducerii APIA Alba, pentru modul în care au gestionat problemele de sezon, pentru modul în care locuitorii judeţului Alba, care lucrează în agricultură au reuşit să depună cererile şi să beneficieze de subvenţii aşa cum cetăţenii din alte zone ale ţării au reuşit.

Asta este solicitarea mea personală, cred că este bine meritată. Eu personal nu pot şi nu am menirea să schimb sau să propun pe altcineva. Cred că dacă ar avea onoare şi-ar da demisia. O instituţie de nivelul respectiv nu se conduce prin strigăte sau doar fumat pe holuri sau cafele”, a declarat Ioan Dîrzu.

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba are în frunte un director liberal, Felicia Hondola, plus directorul adjunct Luminiţa Gliga.

Reamintim că fermieri din Alba au reclamat încă de săptămâna trecută situaţia cu care se confruntă la APIA. Unii au spus că nu primeau asistenţă eficientă de la APIA în aşa fel încât să poată să depună cererile în timp util, că era haos la nivelul centrelor.

Reprezentanţii instituţiei au subliniat, încă din săptămânile trecute, că se apropie termenul limită, care a fost, de altfel, prelungit cu o lună şi apelau la beneficiari să se organizeze şi să vină din timp.

Citeşte şi Probleme mari la APIA ALBA: Jumătate dintre fermierii din judeţ riscă să plătească penalizări. Nu au reuşit să depună cererile

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax