Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Deputatul PSD Călin Potor lansează primele „torpile” electorale: Hava și consiliul lui local sunt datori municipiului Alba Iulia cu o bază sportivă

Publicat

calin potor „Hava și consiliul lui local este dator municipiului Alba Iulia cu o bază sportivă” a declarat deputatul PSD Călin Potor, joi, în cadrul unei conferințe de presă. După aproape trei ani de tăcere, acesta a readus în discuție demolarea stadionului Mecanica pe care s-a construit Alba Mall și spune că, potrivit legii, o altă bază sportivă trebuia să îi ia locul, bază pe care liderul PSD că nu o regăsește în Alba Iulia.

UPDATE: După declarațiile deputatului, primarul Mircea Hava a comentat subiectul cu o simplă întrebare: „Cine a fost viceprimar atunci?”.

Conform CV-ului, Călin Potor a fost, în perioada 2000-2005, viceprimar al Municipiului Alba Iulia. 

Proiectul de hotărâre care prevedea demolarea stadionului Mecanica a fost aprobat în Consiliul Local în anul 2005. Asta înseamnă că în din „consiliul local a lui Hava care datorează orașului o bază sportivă” făcea parte și deputatul PSD, la acea vreme viceprimar PDL.

Călin Potor a adus în discuție, în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba, o problemă mai veche în orașul reședință de județ. Acesta și-a amintit de faptul că, în locul fostului stadion Mecanica a fost construit un mall. El spune că potrivit legii în momentul în care s-a decis schimbarea destinației şi demolarea bazei sportive, trebuia să se construiască un alt teren de sport, în altă parte.

„Avem un mall, foarte bine, nu spun că nu este un lucru extraordinar, dar eu cred că trebuie să vedem unde este baza sportivă care trebuia edificată înainte să fie schimbată destinația acelui teren pe care s-a construit mall-ul. Este o invitație pe care o fac și DNA-ului din Alba să afle unde este baza sportivă ridicată în locul celei vechi. (…) De ce DNA-ul doarme? De ce oameni care trebuie să vegheze ce se întâmplă cu banii noștri dorm? Somn ușor din punctul meu de vedere, dar nu este bine pentru orașul acesta”, a spus Călin Potor.

Consilierul local Horațiu Clepan a spus că de fapt sunt trei terenuri care au dispărut din Alba Iulia. Pe stadionul Mecanica erau două și al treilea este cel din zona Stadionului Cetate, pe care s-au ridicat blocurile sociale.

Amintim că, în februarie 2005, Consiliul Local a adoptat o hotărâre care prevedea demolarea bazei sportive și construcția supermarketului de firmă privată „Mall Alba” SA.

Ulterior, Prefectura a solicitat revocarea hotărârii pe motiv că încalcă legislația în vigoare, care prevede, printre altele, necesitatea emiterii unei hotărâri de Guvern în cazul în care se pune în discuție demolarea unei baze sportive.

După o lună, primarul Mircea Hava a revenit cu același proiect de hotărâre, convingând Consiliul Local să voteze demolarea stadionului și construirea supermarketului, scriau ziarele la acea vreme.

Edilul a spus atunci că, în condițiile în care terenul respectiv este în domeniul public al municipiului, iar stadionul nu a fost omologat și nu a fost înscris în Registrul de Evidenţă al bazelor sportive, nu mai este nevoie de emiterea unei hotărâri de Guvern.

La acea vreme SC „Mall Alba” SA se obliga să modernizeze terenul II al stadionului „Cetate”, care are 7.350 metri pătrați. Asta nu îndeplinește condiția legală de construire a unei baze sportive similare, declara, în anul 2006, Daniel Chirila, fost director al Directiei Judetene de Sport. Terenul aferent bazei „Mecanica” avea 38.000 metri pătrați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax