Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deţinut din Penitenciarul Aiud care a atacat cu un ciob de sticlă un judecător, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

Publicat

penitenciarul-aiudAugustin Varga, un deţinut de la Penitenciarul Aiud care a atacat o judecătoare cu un ciob de sticlă în sala de judecată a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia, în 11 mai 2017, la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. La pedeapsa respectivă se adaugă un rest de 4 ani şi 9 luni din pedeapsa pe care deţinutul o execută în prezent, urmând ca acesta să stea după gratii, în total, 8 ani şi o lună.

Decizia definitivă a fost pronunţată în 11 mai 2017 la Curtea de Apel Alba Iulia. Augustin Varga a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal şi la 1 an pentru ultraj jidiciar. Prin contopire, instanţa a stabilit pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni de închisoare. ”În baza art.43 alin (2) C.pen. adaugă la pedeapsa rezultată de 3 ani şi 4 luni închisoare restul de pedeapsă neexecutat din pedeapsa de 6 ani şi 2 luni închisoare în a cărei executare se afla inculpatul la data comiterii faptei conform mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 3284/2015 din data de 21 aprilie 2016 emis de Judecătoria Braşov, de 4 ani şi 9 luni închisoare, pedeapsa astfel cumulată fiind de 8 ani şi 1 lună închisoare la care se adaugă pedeapsa complementară aplicată inculpatului. Scade din pedeapsa aplicată perioada executată în detenţie începând cu 12.05.2016 la zi”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia. La Tribunalul Alba, deţinutul a primit 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru agresiunea de la Judecătoria Aiud.
Augustin Varga a fost trimis în judecată pentru ultraj judiciar în modalitatea tentativei la omor calificat. Instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei în ”tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal”. Incidentul care putea avea urmări grave a avut loc în 11 mai 2016, la Judecătoria din Aiud.
Un deţinut parte într-un proces a atacat cu un ciob de sticlă un judecător, preşedinte al completului de judecată. Deţinutul nu a reuşit să îi provoace leziuni judecătorului. După consumarea tentativei de agresiune asupra judecătorului, deţinutul s-a tăiat cu ciobul de sticlă şi a fost transportat la spital. Rana autoprovocată nu a fost gravă, motiv pentru care deţinutul a revenit în penitenciar.
”În timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere. În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător (ciob de sticlă).
În urma acestei încercări preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde motiv pentru care a fost imediat transportat la spital.
În acestă cauză se efectuează cercetări de către organele judiciare competente”, se afirmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia făcut public după incidentul din sala de judecată.

Decizia definitivă de condamnare a deţinutului Varga Augustin pentru tâlhărie calificată în dosarul pentru care se afla închis la moemntul agresiunii a fost pronunţată în 21 aprilie 2016 la Curtea de Apel Braşov. Acesta are 30 de ani şi mai fusese judecat anterior pentru infracţiuni similare şi în judeţul Mureş, unde a primit 5 ani cu executare. În 26 aprilie 2016, deţinutul a contestat executarea pedepsei la Judecătoria Aiud, primul termen fiind stabilit pentru 11 mai 2016. La finalul procesului, a avut loc tentativa de agresiune asupra judecătorului. Bărbatul din Cetatea de Baltă este încarcerat la Penitenciarul Aiud din martie 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax