Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deţinuţii din Penitenciarul Aiud participă la primul curs de formare profesională

Publicat

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia desfăşoară în cadrul proiectului POS DRU „Tranziţia spre libertate prin centre regionale de incluziune socială”, cursuri gratuite acreditate CNFPA pentru 170 de deţinuţi din penitenciarele Aiud şi Târgu-Mureş. Este vorba de 114 persoane private de libertate din Aiud şi 56 din Târgu-Mureş. Din 21 noiembrie, 16 deţinuţi din Penitenciarul Aiud au început primul curs de formare profesională – Lucrător creşterea animalelor – în Centrul de Incluziune Socială Alba.

Este prima serie dintre cei 114 deţinuţi care vor beneficia de cursuri de calificare acreditate CNFPA pentru meseriile de lucrător-finisor în construcţii, lucrător în tâmplărie, frizerie, lucrător în creşterea animalelor, operator introducere, validare şi prelucrare date. Cursul de recalificare pe piaţa muncii se desfăşoară în interiorul Penitenciarului Aiud şi este susţinut de doi lectori cu experienţă în acest domeniu.

Perioada de desfăşurare a primului curs de orientare profesională pentru o mai bună reintegrare în societate a deţinuţilor după ieşirea din penitenciar este de două luni şi jumătate şi însumează 360 ore de participare. La final, deţinuţii vor primi un certificat de absolvire a cursului şi vor beneficia de o reducere a pedepsei cu 30 de zile.

De asemenea, aceştia vor avea posibilitatea de a se înscrie într-un program integrativ pentru formarea abilităţilor de viaţă independentă, orientare profesională, asistenţă în vederea angajării sau calificării într-o meserie, consiliere socială şi psihologică în vederea pregătirii pentru liberare şi, bineînţeles, pentru refacerea relaţiilor sociale şi de familie, rupte odată cu privarea de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax