Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezvoltatorii imobiliari ar putea scăpa de impozitele pe clădiri. Proiect la Senat pentru modificarea Codului Fiscal

Publicat

chirie

cartier, alba iulia, blocuri Dezvoltatorii imobiliari ar putea scăpa de impozitul pe clădirile pe care le construiesc, însă doar până la finalizarea investiţiei, respectiv vânzarea şi cedarea acesteia. Propunerea este trecută într-un proiect de lege la Senat.

Concret, “scutirea de impozit operează de la data finalizării construcţiei şi până la prima vânzare sau după caz până la începerea utilizării de către constructor sau de o altă persoană prin cedarea folosinţei, clădirile fiind considerate marfă. După prima vânzare, respectiv, după începerea utilizării, se datorează impozit”, se precizează în proiectul prin care se propune modificarea Codului Fiscal.

Scutirea de impozit vizează “clădirile, construcţie nouă, edificate de o societate sau o persoană fizică autorizată, în condiţiile legii, exclusiv în scopul comercializării”.

În expunerea de motive, iniţiatorul proiectului motivează că astfel s-ar putea sprijini investiţiile imobiliare.

„Mai ales în perioada de vârf a crizei imobiliare, când lipsa de lichidităţi băneşti a blocat majoritatea tranzacţiilor, s-au înregistrat ani de zile între momentul finalizării construcţiilor şi momentul vânzării sau cedării folosinţei. Dezvoltatorii imobiliari au la dispoziţie două variante: fie includ sumele plătite ca impozit în preţul de vânzare al imobilului, fie nu includ aceste sume în preţ, în speranţa deducerii acestor cheltuieli la momentul vânzării. (…) Dincolo de pierderile comerciale fireşti în cazul mărfii deţinute pe stoc o perioadă îndelungată, pentru constructori se adaugă pierderi băneşti semnificative prin obligarea la plata impozitului pe clădiri înainte de valorificarea produsului finit”, se arată în expunerea de motive.

Un vor fi însă scutite de impozite construcţiile destinate folosinţei proprii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax