Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC Alba, spitalul şi Asociaţia Filantropia vor prelua persoanele fără adăpost, în zilele geroase

Publicat

Autorităţile locale şi judeţene din Alba s-au întâlnit, joi, pentru a lua măsuri din timp în ceea ce priveşte persoanele care nu au adăpost pe timp de iarnă.

Prefectul județului Alba, Dănuț-Emil Hălălai, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Unirea”, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției locale, Primăriei municipiului Alba Iulia, Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială, Unității de Primiri Urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță şi Asociației Ortodoxe Filantropia au decis, joi, măsurile de implementat pentru sezonul rece, în cazul persoanelor nevoiaşe.

Conform Legii asistenței sociale nr. 292/2011, art.58 pentru persoanele care trăiesc în stradă, autoritățile administrației publice locale au obligația de a organiza adăposturi de urgență pe timp de iarnă.

Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a precizat faptul că va trimite primăriilor din județ o adresă prin care va solicita comunicarea de urgență către Instituția Prefectului a unei situații privind spațiile de cazare de pe raza unităților administrativ-teritoriale, numărul de paturi disponibile și numărul persoanelor care figurează în evidențe ca persoane nevoiașe, bolnave, abandonate, care nu au aparţinători.

În urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței s-a hotărât de comun acord ca în zilele cu temperaturi scăzute persoanele bolnave să fie preluate de către Spitalul județean, copiii și persoanele cu handicap – de către Direcția Generală de Asistență și Protecție Socială, iar persoanele nevoiașe – la așezământul social din gară, aparținând Asociației Ortodoxe Filantropia, transmit reprezentanţii Prefecturii Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax