Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC solicită Consiliului Județean Alba înființarea unui cabinet medical de psihiatrie, în Galda de Jos

Publicat

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba solicită Consiliul Judeţean Alba, în ședința de joi, 30 octombrie, aprobarea funcţionării unui cabinet medical de psihiatrie în imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos. Funcţionarea acestuia va reduce substanţial costurile şi timpul alocat deplasării beneficiarilor (aproximativ 330 persoane) în ambulatoriile de specialitate din Alba Iulia sau Aiud.

Având în vedere numărul mare de beneficiari persoane adulte cu afecţiuni psihice sau mentale cronice, instituţionalizate în structurile rezidenţiale ale Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba din localităţile Sâncrai, Galda de Jos, Cricău, Alba Iulia şi Vinţu de Jos (aproximativ 330 persoane), precum şi dreptul legal si nevoia acestora de a beneficia cu regularitate de prescripţii medicale de specialitate, DGASPC solicită Consiliul Judeţean Alba aprobarea funcţionării unui cabinet medical de psihiatrie în imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, structură fără personalitate juridică din cadrul DGASPC Alba.

Acest cabinet ar urma să fie deservit de un medic de specialitate care să aibă o relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Funcţionarea sa în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, ar reduce substanţial costurile şi timpul alocat deplasării beneficiarilor în ambulatoriile de specialitate din Alba Iulia sau Aiud.

Totodată, cabinetul ar putea deservi şi alte persoane din comunitate, accesul la acesta neinterferând cu spaţiile destinate cazării beneficiarilor din Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos.

DGASPC Alba a identificat, ca posibil cabinet, un spaţiu situat la etajul I din pavilionul A de clădire, cu o suprafaţă utilă de 12 mp, dotat cu instalaţiile electrice, de alimentare cu apă şi racord la canalizare necesare.

Închirierea acestui spaţiu se va face prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, iar conform Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, sumele încasate din închiriere constituie venituri la bugetul local.

Preţul de pornire al licitaţiei este de 4,14 lei/mp/lună, determinat în urma analizei tarifelor practicate în zonă pentru spaţiile cu destinaţia de cabinet medical. Durata contractului de închiriere este de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia prin hotărâre a CJ Alba. Consiliul Local Galda de Jos a aprobat prin Hotărârea nr.75/2013 însuşirea unor rapoarte de evaluare pentru clădirile în care funcţionează cabinete medicale concesionate conf. HGR nr.884/2004, din care a rezultat un nivel minim de pornire a negocierii pentru redevenţa/clădire de 605 lei/lună/ clădire Dispensar uman Galda de Jos, în care funcţionează 3 cabinete medicale în suprafaţă utilă de 146 mp.

În consecinţă, ţinând cont de solicitările acestei insituţii, propun aprobarea închirierii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a spaţiului identificat în suprafaţă utilă de 12 mp, de la etajul I al Pavilionul A de clădire, pentru funcţionarea unui cabinet medical de psihiatrie.

Patrimoniul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos a fost preluat pe bază de protocol de predare-primire încheiat între Consiliul local al comunei Galda de Jos, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Consiliul Judeţean Alba şi s-a înregistrat în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, fiind transmis în administrarea Direcţiei potrivit Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 198/2004.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax