|

Diferențele de temperatură predispun copiii la îmbolnăviri virale. Medici de la spitalul din Alba Iulia, despre infecţia cu Rotavirus

gripa raceala viroza copilÎn perioadele de trecere de la un anotimp la altul virozele sunt cele mai frecvente cauze de îmbolnăvire, mai ales la copii. Medicii pediatri de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia spun că nu poate fi specificată o exacerbare a numărului de viroze cauzate de un virus anume, dar recomandă o atenție deosebită la alimentație și un stil de viață sănătos.

Unul dintre virusurile active pe întreaga perioadă a anului este rotavirusul, care poate cauza probleme deosebite copiilor mici, pentru care există pericol de deshidratare.

„În ultimele zile s-a confirmat diagnosticul cu rotavirus la doi pacienți. Nu se poate spune că este o creștere a incidenței acestui virus, care este prezent pe toată perioada anului”, a explicat medicul pediatru Eva Pahonțu, șeful Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Infecția cu Rotavirus este cea mai frecventă cauză de boală diareică severă la sugari și copii mici. Această infecție se manifestă prin vărsături, diaree apoasă, febră și uneori cu dureri abdominale. După debutul infecției, corpul nu se imunizează complet, astfel că infecția poate reapărea, dar cu o severitate scăzută față de prima dată.

Formele severe ale bolii pot fi prevenite prin administrarea unui vaccin, care poate fi administrat și oral.

„Vaccinul, care poate preveni formele grave de îmbolnăvire cu rotavirus,  trebuie administrat, la fel ca de altfel toate vaccinurile, în momentul în care copilul este în perfectă stare de sănătate”, a explicat medicul pediatru Eva Pahonțu.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=473112avatar Publicat de pe 9 martie 2016 şi actualizat pe 9 martie 2016.
Publicat în ACTUALITATE, Sanatate, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • deyu: opel-ul…dar nu o luat foc…o facut un scurt si o iesit numa fum…
  • Parerea mea...: o masina a luat foc? care?
  • Mutumim primăriei!!!: Multumim primăriei Alba iulia pentru inteligenta dovedită,dată în curs de ani buni!!! Si...
  • Romy: Sper să fie în funcție cât mai repede. Arată frumos.
  • A.D.: Pare nostima treaba . Ne radem de un prost….dar daca dadea masina peste careva..

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI