Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DIICOT: 5000 de percheziţii pentru combaterea criminalităţii organizate. Ce au descoperit poliţiştii

Publicat

mascati Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat, anul trecut, aproape 5.000 de percheziții în cadrul dosarelor penale ce vizau destructurarea unor grupări infracționale, aunţă Poliţia Română.

Au fost destructurate 217 grupări infracționale formate din 1.779 de persoane.

Ca exemplu, în decembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Brașov, Alba, Covasna, Sibiu şi Bacău și cei de la Direcția Operațiuni Speciale – IGPR, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o reţea infracțională specializată  în trafic de droguri de risc și de mare risc.

Au fost ridicate 5 kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină, precum și 63.000 de lei, 1.300 de euro şi un autoturism. Reţeaua ar fi introdus în țară 11 kilograme de cannabis şi rezină de cannabis, din Spania, prin intemediul unei firme de coletărie pe ruta Spania-România, drogurile fiind ulterior comercializate în judeţele Sibiu, Braşov şi Bacău.

Citeşte şi Reţea de trafic de droguri, destructurată cu sprijnul poliţiştilor BCCO Alba Iulia. PERCHEZIŢII DIICOT în trei judeţe. Canabis şi cocaină, aduse din Spania

Direcţia de Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română este unitatea specializată ce are atribuții în domeniul combaterii traficului de droguri, de persoane, criminalității informatice, spălării banilor și finanțării terorismului.

La nivel teritorial există 15 brigăzi, 28 de servicii și 4 laboratoare de analiză și profil al drogurilor cu aceleași linii de muncă existente la nivelul structurii centrale.

Direcţia de Combatere a Criminalității Organizate cooperează, în condiţiile legii, cu structuri similare din alte ţări, precum şi organisme internaţionale abilitate în domeniul combaterii criminalităţii organizate.

Activitățile desfășurate vizează prevenirea și combaterea infracționalității organizate și transfrontaliere, destructurarea grupărilor infracționale și asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei și prin protecția intereselor finaciare ale Uniunii Europene, precizează IGPR.

Citeşte şi VIDEO: Peste 7000 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări cybercrime. Recomandări de la Poliţia Română pentru cei care fac plăţi online

Vezi şi VIDEO: PERCHEZIȚII în Alba și alte opt județe într-un caz de evaziune fiscală şi furt de lemn. Prejudiciu de 4 milioane de euro, produs într-un an

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax