Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Percheziţii BCCO Alba în Valea Jiului, la o grupare care racola studente pentru prostituţie. Este vizat un profesor universitar şi fiul unui consilier judeţean

Publicat

mascati Poliţiştii de la BCCO Alba Iulia şi procurorii DIICOT Hunedoara au efectuat percheziţii în Valea Jiului, miercuri dimineaţă, la o grupare care racola tinere, o parte din ele studente, pe care le duceau să se prostitueze. Printre cei vizaţi se află şi un profesor universitar şi fiul unui consilier judeţean din Hunedoara.

UPDATE: Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Alba, „poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Alba Iulia şi procurorii DIICOT – BT Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară, într-o cauză în care mai multe persoane sunt bănuite de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracțional organizat.

La data de 3 decembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii DIICOT – BT Hunedoara au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara.

Vor fi puse în aplicare patru mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, trafic de minori şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie a.c., membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului.

O parte din banii obţinuți din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiți de membrii grupării. La sediul DIICOT – BT Hunedoara vor fi conduse 15 persoane, pentru audieri. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR”.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre o reţea care racolau tinere, o parte dintre acestea fiind studente la Universitatea din Petroşani, pe care le duceau să se prostitueze în diverse imobile din Valea Jiului.

Conform surselor citate, în acest dosar ar fi vizaţi şi un profesor universitar, dar şi fiul consilierului judeţean din Hunedoara Dorina Pleşcan.

Profesorul universitar care ar fi vizat de anchetatori, Eduard Edelhauser, a declarat că a fost ridicat de procurorii DIICOT, miercuri dimineaţă, fiind dus la audieri în calitate de martor, fără a face alte comentarii.

Potrivit Antena3, prostituatele şi proxeneţii lucrau împreună cu recepţionerii din mai multe hoteluri, pentru a plasa fetele clienţilor. Din primele informaţii, clienţii sunt oameni de afaceri, politicieni, oameni din mediul administrativ, patroni ai altor hoteluri, cetăţeni români, dar şi străini – spanioli, nemţi şi italieni, mai precizează sursa citată.

surse: mediafax, Antena3

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax