Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 1 aprilie, începe campania „Reciclăm cu tricicleta” la Alba Iulia: Comunitatea locală, invitată să colecteze selectiv deșeurile din hârtie

Publicat

cargo tricicleta Comunitatea locală albaiuliană este invitată să colecteze selectiv și să recicleze deșeurile din hârtie și carton în cadrul campaniei ”Reciclăm cu tricicleta”, care va avea loc în perioada 1 aprilie – 31 mai 2015, transmit reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Deșeurile vor fi colectate în mod gratuit prin intermediul a două cargo triciclete, un mijloc de transport 100% nepoluant. Cargotricicletele vor avea un traseu prestabilit, asigurând colectarea deșeurilor din întregul oraș și vor fi conduse de persoane cu venituri mici.

Obiectivul campaniei „Reciclăm cu tricicleta” este de a îmbunătăți calitatea factorilor de mediu din comunitatea locală, prin conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor și reciclarea acestora, prin promovarea bicicletei ca mijloc de transport nepoluant, și prin extinderea sau reabilitarea zonelor verzi din interiorul orașului.

“Povestea reciclării este una foarte cunoscută, mai puțin cunoscute sunt rezultatele concrete. Percepția oamenilor față de importanța colectării selective nu se poate schimba prin vorbe, ci prin exemple concrete. Noi suntem pregătiți să dăm un exemplu și, împreună cu partenerii noștri, să întărim identitatea acestui oraș în privința unor direcții clare spre care se îndreaptă o lume civilizată. Nu este o companie de strâns maculatura doar pe hârtie, ci o preocupare serioasă, care vrem să fie susținută de comunitate, de companii, de oricine gândește responsabil. Apreciez susținerea partenerilor și le mulțumesc celor care au îmbrățișat sau care vor îmbrățișa ideea”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Prin derularea campaniei, Municipiul Alba Iulia dorește să încurajeze utilizarea cargo tricicletelor pentru transportarea diverselor bunuri ca o alternativă la mijloacele de transport poluante. De asemenea, se urmărește motivarea companiilor care furnizează servicii de livrare să includă în oferta lor şi cargo biciclete pentru transportul mărfurilor, precum și stimularea transportului cu bicicleta în cadrul prestării unor servicii municipale sau de afaceri. La sfârșitul campaniei se vor achiziționa puieți de tei, care vor fi plantați în oraș de către cercetașii Centrului Local ”Axente Sever”.

Campania se adresează în prezent instituțiilor publice și entităților private, urmărindu-se însă derularea proiectului pe termen lung, prin extinderea traseelor cargotricicletelor în zonele rezidențiale ale orașului, prin diversificarea tipurilor de deșeuri colectate (plastic, sticlă etc.), precum și prin implicarea mai multor factori interesați din diverse domenii de activitate în cadrul proiectului.

Instituțiile publice și entitățile înscrise în campanie vor avea la dispoziție câte două recipente speciale în care vor putea depozita deșeurile din hârtie și carton, iar ridicarea lor se va face conform orarului stabilit. Pentru a putea participa în cadrul campaniei, doritorii sunt rugați să trimită un email pe adresa reciclamcutricicleta@apulum.ro sau să înscrie direct pe site-ul https://reciclamcutricicleta.apulum.ro/inscriere/.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax