Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 10 octombrie: Parcările dintre blocuri la Alba Iulia, „la liber” între orele 8.00-16.00. Schimbări în regulament

Publicat

Parcare Alba Iulia Noul regulament privind parcările din Alba Iulia va intra în vigoare începând cu data 10 octombrie, transmite Primăria. Într-o săptămână, va fi „liber” la parcare între orele 8.00-16.00.

Hotărârea a trecut marți de votul consilierilor locali, cu o singură abținere: Vasile Crișan (PSD) care ”vine acasă la ora 15” și are nevoie de locul său.

Noul regulament modifică intervalul orar la care cetățenii au dreptul la parcare.

Beneficiarii locurilor de parcare vor avea dreptul exclusiv de a folosi locul de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 8.00, iar sâmbăta și duminica, pe tot parcursul zilei.

Între orele 8.00 – 16.00, de luni până vineri, locurile de parcare să fie utilizate liber, de către orice persoană.

„Parcarea de reşedinţă este situată pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia, lângă imobilele (locuințe colective) utilizate de locatari.

Staţionarea autoturismelor este permisă contra cost, percepându-se o taxă anuală de 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus, taxă ce se modifică prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Beneficiarii locurilor de parcare vor plăti şi taxa pe teren aferentă locului de parcare conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Atribuirea unui loc de parcare este valabilă pe o perioadă de 12 luni pe bază de abonament, beneficiarul având obligaţia să achite contravaloarea integrală a taxei anuale aferente locului de parcare la data atribuirii acestuia, la sediul Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat din subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia”, se arată în regulament.

Proiectul care s-a aflat în dezbatere publică în luna iulie a avut și numeroase „plângeri”. Peste 1.000 de persoane nu sunt de acord cu modificarea intervalului orar și doresc să dispună de parcare 24 de ore din 24. Oamenii mai doresc ca parcarea de la orele 8.00-16.00, să fie cu plata pe oră pentru cei care doresc să ocupe locul. De asemenea, ar mai vrea ca taxa să fie 50 de lei pe an în cazul în care se aprobă noul regulament sau chiar fără plată pentru toată lumea.

Niciuna dintre aceste aspecte nu au fost cuprinse în hotărârea de consiliu adoptată marți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax