Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2018, învățământul preșcolar ar putea fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani. De anul viitor, grupa mare introdusă de la 5 ani

Publicat

Începând cu anii 2018-2019 învățământul în grădințe ar putea obligatoriu, de la vârsta de 3 ani. Anunțul a fost făcut joi, de ministrul Educaţiei, care a mai declarat că din 2015 ar uma să fie introdusă obligativitatea grupei mari la grădiniţă de la vârsta de cinci ani.

„Învăţământul obligatoriu de la trei ani nu se va întâmpla anul acesta, poate nu se va întâmpla nici în următorii doi ani, dar progresiv, în maximum patru sau cinci ani, trebuie să ajungem acolo”, a spus Pricopie.

El a explicat că pregătirea copiilor în grădiniţe ar trebui să înceapă de la vârsta de trei ani, arătând că unii specialişti sunt de părere că educaţia trebuie începută încă din primul an de viaţă”.

„Dacă îi ţii la grădiniţă de la vârsta de trei ani şi îi pregăteşti corespunzător, atunci ai grijă nu numai de dezvoltarea lui intelectuală, dar ai grijă şi de dezvoltarea lui fizică”, a susţinut Pricopie.

Ministrul Educaţiei a spus că din anul 2015 ar uma să fie introdusă obligativitatea grupei mari la grădiniţă de la vârsta de cinci ani, iar din 2018-2019 învăţământul obligatoriu să înceapă de la vârsta de trei ani.

 sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mdda

    joi, 21.08.2014 at 22:01

    De ce nu face dl ministru din primul an de viata invatamantul prescolar obligatoriu! Hai sa fim seriosi ce stie un copil de 3 ani sa faca la gradinita!? Azi maine termina liceul la eliberarea primului buletin. Hai sa invatam bebele de cand ii in burta la mamica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax