Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 21 ianuarie, firmele sunt OBLIGATE să afișeze o nouă plachetă cu Telefonul Consumatorilor. Descarcă noul model pentru judeţul ALBA

Publicat

telefonul consumatorilor Firmele vor trebui să afișeze, din 21 ianuarie, o nouă plachetă cu Telefonul Consumatorilor, conform anunțului făcut de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Modificarea a fost aprobată prin Ordin ANPC, la finalul anului trecut.

Conform Ordinul ANPC nr. 594/2014, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 937 din 22 decembrie 2014, care va intra în vigoare pe 21 ianuarie, firmele vor fi obligate să afișeze o nouă plachetă care va conține, printre altele, toate datele de contact ale comisariatului județean pentru protecția consumatorilor, în raza căruia se află acestea.

Pe noua plachetă se vor regăsi, conform actului normativ, următoarele informații:

– ”Guvernul României, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor”;

– „Telefonul Consumatorilor 0219551”;

– denumirea comisariatului regional al ANPC, în raza căruia își desfășoară activitatea firma;

– denumirea comisariatului județean al ANPC, în raza căruia își desfășoară activitatea firma; precum și datele de contact ale comisariatului: adresa, numărul de telefon, de fax și adresa website-ului ANPC;

– ”Reprezentanții asociațiilor de consumatori nu au drept de control al operatorilor economici, conform art. 42 din OG nr. 21/1992;”

– ”Apelarea numărului 0219551 poate fi taxată în funcție de tipul de abonament deținut de consumator.”

Noua plachetă cu Telefonul Consumatorilor, obligatorie din 21 ianuarie, poate fi descărcată de pe site-ul ANPC, accesând link-ul lista comisariate județene.

Pentru județul Alba, placheta poate fi descărcată de aici.

Modelul de plachetă care exista până în prezent se completa de către fiecare firmă în parte, cu adresa, telefonul, faxul și email-ul comisariatului judetean în raza căruia acestea își desfășoară activitatea.

Afișarea plachetei se va face în câmpul vizual al consumatorului, la loc vizibil, lângă casa de marcat sau lângă orarul de funcționare, în spațiul de comercializare sau, după caz, de prestare a serviciului.

De asemenea, Telefonul Consumatorilor este o linie telefonică cu tarif normal, la care consumatorii pot suna pentru obţine informaţii privind modalitatea de a adresa o sesizare sau reclamaţie în atenţia Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax