Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spaţiile Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului din Alba Iulia intră în renovare. Medicii fac apel la înţelegerea pacienţilor

Publicat

Conducerea Consiliului Judeţean Alba şi a spitalului din Alba Iulia au anunţat, luni, în conferinţă de presă, că spaţiile Unităţii de Primiri Urgenţe intră în lucrări de reabilitare, din 25 iunie. Acestea ar urma să dureze aproximativ patru luni, iar reprezentanţii spitalului recomandă locuitorilor să se adreseze UPU doar în cazuri de urgenţe, având în vedere că activitatea în acest domeniu se restrânge la aproximativ jumătate din spaţiu, în această perioadă.

UPDATE: Colectivul UPU Alba a transmis un comunicat privind începerea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi extindere, din 25 iunie.

“Aceste lucrări deosebit de complexe se vor întinde pe durata a patru luni, perioadă în care ne vedem nevoiţi să ne restrângem semnificativ activitatea mai ales în ceea ce priveşte spaţiile de lucru şi circuitele aferente.

Toate lucrările ce urmează a fi efectuate au ca scop îmbunătăţirea actului medical şi creşterea gradului de satisfacţie al populaţiei. Dorim să ne cerem scuze de pe acum pentru eventualele inconveniente sau neplăceri ce vor putea fi provocate ca urmare a creşterii perioadei de aşteptare sau a aglomeraţiei în anumite intervale de timp.

Vă rugăm să aveţi în vedere că tura de 12 ore este asigurată doar de către doi medici care consultă în acest interval de timp peste 100 de persoane, cu afecţiuni mai mult sau mai puţin grave. Totdeauna urgenţele majore (cod roşu şi galben) vor avea prioritate, indiferent de oră prezentării în UPU şi a modului în care se prezintă (aduşi de ambulanţa, SMURD sau nu).

Facem apel pe această cale către dumneavoastră stimaţi pacienţi, către familiile dumneavoastră, să ne acordaţi în continuare încredere şi preţuire ca şi până acum, să înţelegeţi că suntem doar oameni şi noi şi că ne străduim din răsputeri să fim alături de dumneavoastră în momentele dificile pentru care ne solicitaţi.”

 

Contractul pentru lucrările de reabilitare şi extindere a spaţiilor de la Urgenţe a fost semnat cu societatea „Compact Construct” SRL Alba Iulia şi are o valoare de 975.000 lei fără TVA, în condiţiile în care suma estimată pentru această investiţie a fost de 1,3 milioane lei. Firma a câştigat licitaţia organizată pentru acest obiectiv în urma unei selecţii la care au participat 13 ofertanţi, unul dintre aceştia fiind descalificat, pentru că nu îndeplinea condiţiile din caietul de sarcini.

Din 25 iunie, lucrările la UPU vor începe, pe primul tronson, în zona rampei de acces, unde va fi închis o parte din coridorul de intrare, iar activitatea va fi restrânsă la două săli. După aproximativ două luni, constructorii continuă operaţiunile în celelalte spaţii, iar în această perioadă, intrarea la Urgență se va face pe poarta alăturată.

La conferinţa de presă de luni de la spital, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă şi şeful UPU Alba Iulia, Aurel Crişan, aceştia au făcut un apel la pacienţi să nu mai supraaglomereze secţia, precizând că unitatea se confruntă în această perioadă cu un adevărat aflux de cazuri. Aproximativ 1.200 de oameni se prezintă la UPU, cu diferite afecţiuni, inclusiv cei care au nevoie de injecţii. Vinerea, sunt peste 200 de cazuri, iar adresabilitatea a crescut şi pe timpul nopţii – ieri noapte 64 de locuitori au venit la Urgenţe.

În acest context, a fost evidenţiată problema lipsei unui centru de permanenţă în Alba Iulia, unde pacientul care are nevoie de o injecţie, de exemplu, să poată primi servicii din partea medicului de familie, non-stop. Problema de ordin administrativ privind organizarea acestuia în municipiu ar urma să fie rezolvată după ce DSP Alba. Citeşte AICI mai multe detalii.

Reparaţii capitale la mai multe secţii ale spitalului. Heliportul devine funcţional din august

Reprezentanţii spitalului şi ai CJ Alba au anunţat că în această perioadă se vor desfăşura şi lucrări de reabilitare la secţia ORL – jumătate din spaţii intră în renovare, iar din august încep reparaţii capitale la secţiile Psihiatrie, Boli infecţioase, Radiologie, Laborator şi Chirurgie – urologie.

Tot în august, ar urma să fie deschis heliportul, în curtea Liceului Militar din Alba Iulia şi vor fi amenajate parcările de la spital, cu redirijarea traficului – urgenţele vor avea prioritate în zona de acces din Bulevardul Revoluţiei.

Totodată, se află în discuţie redeschiderea secţiei externe a spitalului de la Zlatna, unde vor fi preluate o parte dintre cazuri. În prezent, se aşteaptă o aprobare din partea Ministerului Sănătăţii, în acest sens. Acelaşi demers va fi aplicat şi pentru zona Ocna Mureş, însă, potrivit precizărilor oferite de Ion Dumitrel, mai întâi ar trebui iniţiată o hotărâre oficială de închidere a spitalului de acolo, după care să se reglementeze redeschiderea unităţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax