Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din cauza caniculei din această vară, producţia de porumb a României ar urma să scadă cu 4%

Publicat

agricultura cultura porumbDupă canicula înregistrată în această vară, producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta, chiar dacă suprafața cultivată a fost mai mare comparativ cu 2016. Sunt concluzii desprinse dintr-un raport al firmei de consultanță UkrAgroConsult, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, producția estimată și productivitatea medie vor fi în linie cu media înregistrată în România în ultimii cinci ani.

Analiștii UkrAgroConsult se așteaptă ca exporturile în sezonul 2017/2018 să fie mai ridicate, în pofida revizuirii în scădere a estimărilor privind producția de porumb.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a informat că seceta evoluează în vestul și sud-vestul țării deoarece ploile nu pot compensa temperaturile extrem de ridicate. Deficitul de precipitații și temperaturile extrem de ridicate va persista în aceste regiuni în august și în septembrie.

România are cea mai mare suprafață cultivată cu porumb din UE, dar este al doilea producător de porumb, în urma Franței.

Recolta de porumb boabe de anul trecut a fost de 8,47 de milioane de tone.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax