Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din cauza situaţiei materiale, tot mai multe femei recurg la avort

Publicat

Lipsa banilor şi, în general, situaţia materială dificilă determină tot mai multe femei să se gândească de două ori atunci când vine vorba să aducă pe lume un copil. Eforturile asistenţilor sociali care lucrează în cadrul cabinetelor de consiliere pre şi post-avort de a convinge viitoarele mămici să renunţe la decizie se dovedesc inutile în faţa problemelor care imping femeile să recurgă la întreruperi de sarcină.

În cadrul Spitalului Judeţean Alba funcţionează, de patru ani, un cabinet de consiliere pre şi post-avort, înfiinţat de Arhiepiscopia Alba Iulia, dar care, din păcate, nu se bucură de prea mare succes în rândul femeilor hotărâte să avorteze. Asistenţii sociali de aici susţin că viitoarele mămici se prezintă la centru doar obligate de medici, iar cele mai multe dintre ele sunt hotărâte să recurgă la avort, din cauza lipsei unei situaţii materiale stabile. „Femeile care ajung la noi vin foarte hotărâte de acasă şi, chiar la insistenţele soţului sau ale persoanelor care le însoţesc, nu se lasă înduplecate să renunţe la chiuretaj. Cele mai multe ne spun că nu au bani nici să supravieţuiască de la o zi la alta, trăiesc 4 sau 5 persoane într-o garsonieră şi nu au loc de muncă. Insistenţele noastre sunt inutile”, a declarat Alexandra Dan, asistent social în cadrul cabinetului de consiliere.

Mai mulţi voluntari sau persoane cu spirit caritabil s-au prezentat la centrul de consiliere, pentru a oferi o mână de ajutor viitoarelor mămici. Aceştia au promis femeilor că le vor sprijini cu bani şi haine, în caz de nevoie, dar nici aşa nu au reuşit să le convingă. „Au existat cazuri în care femei care nu reuşesc să facă copii au venit la noi să ne ofere ajutorul cu sume de bani, pampers-uri şi haine. Chiar şi voluntarii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din Alba sau reprezentanţi ai Filantropiei Ortodoxe ne-au oferit ajutorul. Până în prezent, nu am avut ocazia să apelăm la bunăvoinţa lor, pentru că femeile nu vor să audă de nimic”, a completat Alexandra Dan.

Conform statisticilor, în trimestrul III al anului 2010, respectiv în lunile iulie, august şi septembrie, 43 de femei s-au prezentat la Spitalul Judeţean Alba pentru a solicita întrerupere de sarcină. Din luna martie a acestui an şi până în prezent, 30 de femei au trecut pragului centrului de consiliere pre şi post-avort din cadrul Spitalului Judeţean Alba. Dintre acestea, doar două au fost convinse să ofere o şansă la viaţă copilului lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    miercuri, 08.12.2010 at 15:46

    Oare e vreo diferenta intre anii raposatului Ceausescu si mult laudatii ani ai capitalismului salbatic in care traim ? Este. In favoarea cui ?

  2. maria

    luni, 13.12.2010 at 14:07

    am o prietena care a facut avort in spitalul judetean, are 14 ani si nu a intrebat-o nimeni despre varsta sau daca parintii ei stiu despre fapta pe care a facut-o, parintii ei o cred o fata cuminte dar nu stiu ei ce se intampla in sufletul acestei fete, asa cum si multi alti parinti cred despre copii lor ca sunt cuminti dar ei defapt sunt fac anumite lucruri de care te sperii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax