Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din IUNIE: Compania aeriană Wizz Air anunță mărirea numărului de curse săptămânale de la Sibiu către Londra Luton

Publicat

Cetățenii din județul Alba, dar nu numai, care până acum își doreau să călătorească în capitala Marii Britanii, nu vor mai trebui să se deplaseze până la aeroportul din Cluj-Napoca. Compania aeriană Wizz Air, a anunţat deschiderea unei noi rute de la Sibiu către Londra Luton, începând cu 14 iunie. Vor fi programate, pentru început, două zboruri pe săptămână, pentru ca mai apoi, numărul acestora să crească la trei.

Reprezentanţii companiei aeriene au semnat în luna februarie contractul cu Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS), în urma adjudecării licitaţiei organizată în 2013 prin care se alocă ajutor financiar de stat de către Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu. După prezentarea ofertei, cele două părţi au purtat negocieri în „conformitate cu prerogativele Comisiei Europene” , timp de mai multe luni. Ruta Sibiu-Londra este prima care beneficiază de ajutorul de stat de instalare oferit de Consiliul Judeţean Sibiu.

„Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă o poartă importantă care face legătura dintre județul Sibiu, sudul Transilvaniei și lumea întreagă. În același timp, Aeroportul Internațional Sibiu este unul dintre cele mai importante puncte ale Strategiei de dezvoltare economic-socială a județului nostru, iar eforturile noastre, ale echipelor de conducere de la Consiliul Județean și de la Aeroportul Internațional Sibiu, se concentrează pe introducerea de noi curse aeriene spre zone importante din Vestul Europei, în care cetățenii și oamenii de afaceri își doresc să circule. Este foarte bine că semnăm contractul cu Wizz Air, o companie aeriană valoroasă și cu o evoluție dinamică în ultima perioadă. Sperăm că această nouă cursă aeriană, dintre Sibiu și Londra, pe care o deschide partenerul nostru de la Wizz Air este un început important în dezvoltarea de noi curse aeriene spre alte destinații importante din Vestul Europei, în folosul cetățenilor din județul nostru și din centrul ţării”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, în ziua semnării contractului.

Prezent la Sibiu, György Abrán, Chief Commercial Officer Wizz Air, a subliniat faptul că semnarea contractului cu AIS reprezintă un parteneriat cu câştiguri de ambele părţi.

„Deschiderea rutei Sibiu-Londra Luton este încă un pas care confirmă că suntem o companie aeriană a românilor. Oferim acum peste 70 de rute clienţilor din România dar şi vizitatorilor. Mai mult, recrutăm din ce în ce mai mulţi piloţi şi personal din România. Angajamentul nostru este clar: oferim tarife foarte mici, creăm locuri de muncă pe plan local şi stimulăm o competiţie sănătoasă în beneficiul consumatorilor”, a spus György Abrán.

„Urmare a interesului crescând manifestat pentru această destinaţie, Wizz Air a decis creşterea frecvenţei de operare de la două la trei zboruri pe săptămâna, cel de-al treilea zbor urmând să fie efectuat în ziua de joi”, se arată într-un comunicat al Aeroportului Internațional Sibiu. De la jumătatea lui iunie, cei de la Wizz Air vor opera zboruri Sibiu – Londra și retur în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Sibiu este cel de-al șaptelea aeroport Wizz Air din România, iar biletele pentru zborul Sibiu – Londra Luton sunt deja disponibile la preţuri începând cu 229 lei, un zbor, preţ în care sunt taxe incluse şi taxele de aeroport. Pentru început, cursa către Londra va fi operată seara, cu plecare din Sibiu la ora 22.20 în timpul verii, după care, în toamnă, va deveni o cursă de după-amiază, cu plecare la ora 12.50.

„Similar condiţiilor de desfăşurare anunţate anterior, şi acest zbor va fi efectuat cu aeronave Airbus A320, cu 180 de locuri, durata călătoriei este de 2h10min, cu plecare din Sibiu la ora 22.20 în perioada de vară”, au mai comunicat reprezentanții Aeroportul Internațional Sibiu.

Wizz Air a avut în 2013 o majorare de 14% a traficului în România. Este cea mai mare companie low-fare din Europa Centrală şi de Est şi operează cu o flotă de 45 de aeronave Airbus A320 de la 19 baze, peste 300 de rute făcând legătură cu 90 de destinaţii din 35 de ţări. Compania are o echipă de 1700 angajaţi, iar anul trecut 13.5 milioane de pasageri au ales să călătorească cu Wizz Air.

Surse: transilvaniabusiness.ro, turnulsfatului.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax